Xbox Live ima problema, hakerska grupa preuzela odgovornost za napade

Ova grupa je već preuzela odgovornost za napade na Sony PlayStation Network mrežu, kao i neke individualne online igre kao što su GTA 5, League of Legends, Destiny.

Vlasnici Xbox konzola juče su izveštavali o teškoćama pri povezivanju na Microsoft-ov Xbox Live servis, a hakerska grupa koja ima istoriju napada na online gejming servise preuzela je odgovornost za napad. Vlasnici Xbox 360 i Xbox One konzola su izveštavali da nekoliko sati ne mogu da se povežu na Xbox Live, a pojavljivao se 80151909 error kod. I Microsoft-ov Xbox sajt za podršku je već javio da postoje problemi kada je hakerska grupa Lizard Squad ukazala na Twitter-u da su odgovorni zato što je Xbox Live offline. Ova grupa, koja je sebe opisala kao kraljevi distribucije DDoS napada, je čak tvitovala da je ovo samo mala stvar, a da veći napad na Xbox Live sledi za božić. Ranije ove godine, ova grupa je već preuzela odgovornost za napade na Sony-evu PlayStation Network mrežu, kao i neke individualne online igre kao što su Grand Theft Auto 5, League of Legends, Destiny i još neke.
Izvor: Polygon

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi