Wooting One je prva svetska analogna tastatura (video)

Za sada nema previše informacija o Wooting One tastaturi, a poznato je da će imati RGB osvetljenje i neće imati num pad. Tastatura bi trebalo da se pojavi kasnije ove godine

Iako postoji veliki broj tastatura, sa različitim svičevima, jedna stvar im je zajednička. Sve aktuelne tastature su digitalne, ali jedna kompanija želi da promeni ovo. Kompanija pod nazivom Wooting planira da lansira tastaturu koja je u potpunosti analogna. Za sada nema previše informacija o Wooting One tastaturi, a poznato je da će imati RGB osvetljenje i neće imati num pad. Tastatura bi trebalo da se pojavi kasnije ove godine.

Postoje dve vrste unosa, koje računar može da primi – digitalni i analogni. Digitalni uređaji prenos vrše u binarnim kodovima, a svaki signal je ili 1 ili 0. To znači ili da pritiskate taster ili ga ne pritiskate. Kod analognog ulaza šalju se varijabilni signali, koji se menjaju u zavisnosti od toga koliko je nešto jako pritisnuto i na kojoj daljini. Kako se taster pritiska, prenosni signal se menja. Ovo može biti korisno u igrama kada želite da menjate pravac, ali želite i kontrolu nad brzinom kojom to radite.
Izvor: SlashGear

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi