Greška

Došlo je do greške.

Wolfenstein: The New Order je besplatan na Epic Store

03.06.2022 09:15 | 0 Games
Wolfenstein: The New Order je besplatan na Epic Store

 

Ovonedeljna misteriozna igra je AAA naslov, ovoga puta Wolfenstein: The New Order. Ova video igra biće besplatna za preuzimanje do 9. juna, dakle celih nedelju dana, ali ipak požurite, čisto da ne zaboravite, a i kako biste što pre mogli da uživate u nastavku jedne od proslavljenih FPS franšiza.

Wolfenstein: The New Order

Letnje vreline dolaze, a za njih kao poručen jedna vrela pucačina. Ovoga puta anglo-balkanac Bi-Džej Blaskovic, poznati neumoljivi upokojitelj nacista, ponovo radi ono što najbolje ume – tamani Hitlerove pratioce u hard SF okruženju. Zabava zagarantovana.

Wolfenstein01.jpg

Castle Wolfenstein i Beyond Castle Wolfenstein

Međutim, Wolfenstein: The New Order je jedan od novijih naslova u ovoj franšizi. Sve je počelo davne 1981. godine sa video igrom Castle Wolsfenstein, 2D platformerom koji ne nastavak dobio 1984. godine u vidu video igre Beyond Castle Wolfenstein. Oba ova naslova razvijena su od strane studija Muse Software, i kraj ovog 2D serijala je zapravo početak punokrvnog Wolfenstein serijala koji danas znamo.

Return.jpg

Wolfenstein 3D

A onda, 1992. godine – revolucija. Legendarni id Software preuzeo je franšizu i razvoj i prebacio je u 3D okruženje napravivši jednu od najboljih FPS igara svih vremena, uz Doom 3D, godinu dana kasnije. Ali, ne smemo zaboraviti, Wolfenstein je bio prvi, i kao takav drži počasnu poziciju.

Return to Castle Wolfenstein

Nakon skoro 10 godina pauze pojavila se video igra koja je ponovo definisala žanr modernih FPS igara – Return to Castle Wolfenstein. Za mnoge, ovo je prva igra u ovom serijalu koju su zaigrali, ali i ona koja je donela ljubav i poštovanje prema Bi-Džej Blaskovicu i tamanjenju nacista koji vole natprirodno. Sigurni smo da se svako ko je ovu igru odigrao iste seća sa osmehom na licu. Ovaj naslov razvio je Gray Matter Interactive, a objavio Activision.

Wolfenstein (2009)

Sedam godina kasnije pojavio se novi nastavak, ovoga puta smešten u neku vrstu ograničeno otvorenog sveta sa zonama kojima možete da se krećete između misija. Ovoga puta, id Software je samo producirao igru, a razvojni studio je bio Raven Software. Malo lošija igra, malo slabiji prijem kod publike. Niste mnogo propustili ukoliko je niste odigrali.

Wolfenstein09.jpg

Povratak na staze stare slave

Tri moderna nastavka (O Wolfenstein: Young Blood nećemo govoriti) vratila su ovaj serijal na staze stare slave. Eksplozivni pucački naslovi Wolfenstein: The New Order, Wolfenstein: The Old Blood, i Wolfenstein II: The New Colossus ponovo su zainteresovali igrače za ovu sjajnu franšizu. Naravno, preuzmite The New Order sa Epic Games Store i sami vidite o čemu govorimo.

Epic Mega Sale

Ali, tu nije kraj darežljivosti kompanije Epic. Trenutno je u toku Epic Mega Sale, a završava se 16. juna. Pored popusta na više od 1600 naslova dobijate i jedan kupon sa 25% popusta na bilo koju video igru koju želite (a koja košta preko 14,99 dolara), pa požurite i preuzmite ga odmah. Neki od zanimljivih naslova koji su na velikom popustu su:

Apple zbog korona virusa izmešta iPad proizvodnju iz Kine

Kina se sprema da obara Starlink satelite sa svog neba

10404
10405
10406
10407
10408
10409