Windows Phone platforma dobija XNA igre

Naredna generacija operativnog sistema za smartfonove kompanije Microsoft dobiće redizajniran interfejs, integraciju sa raznim multimedijalnim sadržajima i servisima, ali će svakako jedna od udarnih tačaka biti kros-platformsko igranje, zahvaljujući XNA podršci u njima. Naime, Microsoft će developerima ponuditi razvojno okruženje u kome se

Naredna generacija operativnog sistema za smartfonove kompanije Microsoft dobiće redizajniran interfejs, integraciju sa raznim multimedijalnim sadržajima i servisima, ali će svakako jedna od udarnih tačaka biti kros-platformsko igranje, zahvaljujući XNA podršci u njima. Naime, Microsoft će developerima ponuditi razvojno okruženje u kome se razvijaju igre za Xbox konzolu. Održana je prezentacija 3D igara na ASUS Windows Phone prototipu, koje su izrađene pomoću XNA Game Studio 4.0 razvojnog okruženja. Dva naslova koja su demonstrirana su The Harvest i Battle Punks. Utisci govore o problemima sa frejm-rejtom, što je i razumljivo jer su igre u alfa fazi, a 3D grafika sa prerenderovanim elementima je svakako prisutna. Microsoft je izneo uveravanja da će biti moguć i full screen 3D, a integrisan je i popularan Achievements mehanizam, poznat sa Xbox konzole. Više o svemu kako se bude približavao izlazak novog operativnog sistema (i igara vezanih za njega).


Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi