Greška

Došlo je do greške.

Windows mini igre koje smo voleli

19.07.2022 13:53 | 0 Games
Windows mini igre koje smo voleli

Neki Windows je bolji, neki je lošiji, ali svaki od njih doneo je nekoliko preinstaliranih video igara uz koje smo trošili sate i sate slobodnog (ili poslovnog) vremena tokom godina. Ovo su neke od nama najzanimljivijih:

Hold ‘Em

Ko to kaže da je Vista bila jedan od najlošijih Windows operativnih sistema ikada kada je imala Hold ‘Em, jednostavnu varijantu verovatno najpopularnijeg tipa pokera. Mogli ste za stolom da igrate protiv najviše pet protivnika različite težine. Zbog toga što je imala direktne veze sa kockanjem, ova igra pojavila se samo kao dodatni program u Windows Vista Ultimate paketu.

holdem_1.jpg

Chess Titans

Veoma prijatna igra šaha mogla se odigrati na Windows Vista i Windows 7 operativnim sistemima. Ovaj naslov razvio je Oberon Games i u pitanju je 3D šah koji je donosio odabir više različitih stilova šahovskih tabli i težine protivnika. Jedan jednostavan i dobar šah koji ste uvek mogli da odigrate “na brzaka”.

chess_titans.jpg

Hearts

Mega zarazna igra koja je radila na Windows operativnim sistemima od 98 do 7 se originalno zvala The Microsoft Hearts Network i stigla je na Windows za for Workgroups 3.1 davne 1992. godine. Igra je dozvoljavala igranje u LAN-u, što je i bilo logično jer je ta verzija Wiindows operativnog sistema bila fokusirana na mreže. Ovo je klasična kartaška igra za četiri igrača gde je cilj da izbegnete karte u srcu, tako da onaj sa najmanjim rezultatom pobeđuje.

hearts_network.jpg

Mahjong Titans

Još jedan odličan naslov sa Windows Vista i 7 koji je umeo da  bukvalno pojede mnogo, mnogo vremena. Ova igra bazira se na pronalaženju identičnih parova među 144 pločice raspoređenih u interesantne oblike. Prijatan izgled i muzika od ovog naslova napravili su pravi “stress-free” užitak.

mahjongg_titans_1.jpg

Hover

Ovo je jedan zaboravljeni raritet u vidu futurističkog akcionog sporta iz prvog lica koji se pojavio na Windows 95 operativnom sistemu. Ovaj naslov poznat je kao trodimenzionalna igra koja je dolazila uz vaš OS u vreme kada je bilo stvarno malo 3D naslova.

hover_1.jpg

FreeCell

Od kada se prvi put pojavila kao deo Windows 95 OS-a, FreeCell postao je jedna od najpopularnijih igara koje su dolazile preinstalirane uz vaš operativni sistem svih vremena. Na prvi pogled veoma jednostavna, a na drugi zahtevna strateška igra, u isto vreme vam je živce i lečila laganim kliktanjem i napinjala neminovnim bezizlaznim situacijama. Doživela je reinkarnacije i na Windows 98, 2000, XP, Vista i 7.

freecell_1.jpg

Solitaire

Još jedna igra sa kartama, Solitaire donosi isti osećaj prilikom igre kao i FreeCell uz drugačija pravila, pa je predstavljala idealni kombo na poslu kada nemate baš mnogo zadataka (ili i ako imate, šta ima veze). Pojavila se na istim operativnim sistemima i održala ogromnu popularnost godinama.

solitaire_3.jpg

Minesweeper

Ako ćemo iskreno, kada smo bili mlađi, malo ko u našem okruženju je jasno znao kako se Minesweeper igrao. Dobro, klikneš, toliko i toliko ima mina oko polja, ali to bi bilo to. Svodilo se na kliktanje i jauk ukoliko biste (neminovno) “nagazili” na minu. Ali, tome je služila nova runda. Genijalna igra koja se pojavila na Windows 3.1, NT, 95, 98, 200, Xp, Vista i 7.

minesweeper_1.jpg

3D Pinball for Windows

Ako nas pitate, ovo je najverovatnije najbolja igra ikada u Windows operativnom sistemu (NT, 2000, ME i XP). Ko ovo nije igrao tokom čitavog časa informatike u srednjoj školi, taj uopšte u školu išao nije. Jednostavno, toliko je bilo jednostavno i zarazno da nije bilo druge nego da odigrate samo još jednu lopticu ovog flipera.

3d_pinball.jpg

Koja je bila vaša omiljena Windows igra?

Kakav će Internet biti za 10 godina?

Debitant za preporuku - Cooler Master GM27-FQS ARGB monitor (video)

10404
10405
10406
10407
10408
10409