Greška

Došlo je do greške.

Windows korisnici uskoro dobijaju funkciju predviđanja teksta u Microsoft Wordu

23.02.2021 14:18 | 0 Software/Web
Windows korisnici uskoro dobijaju funkciju predviđanja teksta u Microsoft Wordu


Novo ažuriranje za Microsoft Word, koje stiže narednog meseca, implementiraće funkciju koju korisnici dugo iščekuju. Funkcija predviđanja teksta tokom kucanja (Text Prediction) ća automatski sugerisati nove reči kako korisnik kuca rečenicu. Iako je funkcija nova za Microsoft Word, trebalo bi da bude slična onome što Google nudi za Gmail i svoj paket poslovnih aplikacija.

Microsoft je predviđanje kucanja teksta za Word najavio još prošle godine, a funkcija koristi "machine learning" model za nuđenje sugestija zasnovano na onome šta korisnik kuca. To znači da će vremenom funkcija napredovati i nuditi bolje reči. Funkcija bi trebalo da korisnicima pomogne da kucaju efikasnije i preciznije, tako što će smanjiti greške.
Nakon što funkcija postane dostupna svima, korisnici će videti zasivljene sugestije za reči koje se brzo mogu prihvatiti pritiskom Tab tastera, ili odbiti pritiskom na Esc taster. Postojaće i opcija da se predviđanje teksta u potpunosti isključi. Microsoft takođe ističe da će podacima, koji se prikupljaju za treniranje mašinskog modela učenja, moći da se od strane drugih pristupa samo ukoliko korisnik to odobri kao deo povratnih informacija.

Microsoft je prošle nedelje objavio da će kasnije tokom godine objaviti Office 2021 za standardne korisnike i Office LTSC (Long Term Servicing Channel) za komercijalne/poslovne potrebe, a paketi će implementirati brojna poboljšanja.

Izvor: XDA-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei predstavio Mate X2

OnePlus 9E će koristiti Snapdragon 690 čip i 90Hz displej

10504
10505
10506
10507
10508
10509