Windows Defender je evoluirao, ali mu i dalje nedostaju antivirus funkcije

AV-Comparatives je otkrio najbolje antivirus proizvode za 2016. godinu, a ova organizacija je pored toga posebno diskutovala o Windows Defenderu

AV-Comparatives je otkrio najbolje antivirus proizvode za 2016. godinu, a ova organizacija je pored toga posebno diskutovala o Windows Defenderu, ugrađenom Windows 10 antivirusu koji se podrazumevano nalazi u novom operativnom sistemu.
Microsoft je uložio puno napora u Windows Defender, ali iako je očigledno da se on razvija, i dalje pruža samo osnovnu zaštitu korisnicima u poređenju sa rešenjima nezavisnih developera. U grafikonu možete videti učinak koji je Windows Defender ostvario u testovima za 2016. godinu koje je sproveo AV-Comparatives, te možemo videti da je on još jednom poslednji na listi sa standardnim učinkom kada je u pitanju detekcija fajlova, performanse i zaštita u realnom vremenu.
Bolje performanse je imao kao alatka za uklanjanje malware-a, ali je i dalje veoma daleko iza rešenja kompanija Kaspersky i Bitdefender. Windows Defender će evoluirati još više sa predstojećom Windows 10 Creators Update nadogradnjom, a Microsoft će pogurati antivirus do naprednijeg proizvoda sa novim imenom Windows Defender Security Center, kao i sa mnogo više funkcija.
Najbolja antivirus rešenja u 2016. godini
windowsdefender2.jpg
Izvor: Softpedia
Pozivamo vas da pratite naš Windows 10 hub sa najnovijim i najsvežijim informacijama o novom Microsoftovom operativnom sistemu!
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi