Greška

Došlo je do greške.

Windows Defender i drugi antivirus softver označavaju uTorrent kao pretnju

15.04.2018 13:05 | 4 Software/Web
Windows Defender i drugi antivirus softver označavaju uTorrent kao pretnju


Izgleda da su uTorrent korisnici naišli na probleme na Windowsu, jer je Microsoftova Windows Defender alatka počela da obeležava popularni torent klijent kao potencijalnu pretnju. Nekoliko drugih anti-virus vendora je takođe počelo da obeležava najnoviju verziju uTorrenta kao opasnu.

Trenutno nije jasno šta je pokrenulo ovu promenu, ali kako TorrentFreak izveštava, BitTorrent Inc sugeriše da su upozorenja lažno pozitivna te da ništa zlonamerno nije dodato u uTorrent klijent.

U ovom trenutku, milioni ljudi koriste uTorrent regularno, čineći ga jednim od najpopularnijih torent klijenata, tako da bi upozorenja o postojanju virusa mogla potencijalno zabrinjavajuća. Jedan od mogućih problema je to što uTorrent često stiže u paketu sa svojim installerom. S vremena na vreme opciona instalacija uključuje adware, koji može biti predmet interesovanja antivirus programa.

BitTorrent Inc, u čijem je vlasništvu uTorrent klijent, je svestan ovih izveštaja, a kao rezultat je povukao najnoviji uTorrent build sa stranica za preuzimanje. Međutim, kompanija nije našla nikakve razloge za blokiranje programa od strane anti-virus softvera, tako da sve i dalje ostaje misterija.

Izvor: KitGuru

Vegeta Član postova: 726
Citiram korisnika: ZekovicJa BitTorrent koristim , Windows Defender nista ne prijavljuje , qBittorrent mi deluje da ima temu kao da smo u doba Windows XP-a , ovako nije los.
Skini novu verziju, promenili su izgled, sada izgleda sexy
Zekovic Član postova: 1156
Ja BitTorrent koristim , Windows Defender nista ne prijavljuje , qBittorrent mi deluje da ima temu kao da smo u doba Windows XP-a , ovako nije los.
vladat1 Član postova: 4327
Kako nema reazloga. Pa još pre par godina se masovno prelaziolo na qBittorrent jer je ovaj imao kripto crva. Ima ovde na forumu i tema o tome.

Honor 10 će imati Multi-Scene Detection opciju za fotografije

Intel slavi 40 godina 8086 procesora sa Core i7-8086K modelom?

10504
10505
10506
10507
10508
10509