Windows Blue Public Preview izlazi u junu

Prošlog meseca pojavio se određeni broj Windows 8.1 razvojnih verzija, koje  od strane Microsofta nisu bile planirane da "procure" u javnost. Sada je Microsoft objavio da će zvanično predstaviti "Public Preview" verziju novog operativnog sistema sa oznakom Windows 8.1, poznatiji kao Windows Blue. Microsoft je potvrdio d

Prošlog meseca pojavio se određeni broj Windows 8.1 razvojnih verzija, koje  od strane Microsofta nisu bile planirane da “procure” u javnost. Sada je Microsoft objavio da će zvanično predstaviti “Public Preview” verziju novog operativnog sistema sa oznakom Windows 8.1, poznatiji kao Windows Blue. Microsoft je potvrdio da će ova verzija biti dostupna do kraja juna. Windows Blue Public Preview će biti dostupan svim korisnicima Windows 8 operativnog sistema, putem Windows Store prodavnice. Ova najava došla je od strane vodećeg inženjera kompanije Microsoft za Windows, Džuli Larson-Grin. Tajmig koji je ona navela poklapa se sa Microsoft’s Build 2013 konferencijom koja će se održati poslednje nedelje juna. Što se tiče slične verzije sistema za ARM uređaje, odnosno RT verzije, ne postoje informacije kada bi ona mogla da se pojavi, ali se očekuje da će se i finalna verzija Windows Blue RT sistema pojaviti do kraja godine.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi