Greška

Došlo je do greške.

Windows 95 zanimljivost otkrivena nakon 25 godina

29.03.2021 11:05 | 0 Software/Web
Windows 95 zanimljivost otkrivena nakon 25 godina


Windows haker je pronašao do sada neviđenu zanimljivost u Windows 95 Internet Mail aplikaciji, a ovo je otkriveno 25 godina nakon što je softver objavljen.

Kada se softver razvija, nije neobično da developeri ubace skrivene i tajne funkcije, poruke, mini igre, koje potom korisnici otkriju obavljajući određene radnje u programu.

Haker i developer Albacore je u Microsoftovoj Windows 95 Internet Mail aplikaciji otkrio zanimljivost koja otvara tajni prozor koji prikazuje skrolujuću listu imena developera. Pre ovog otkrića, nije bilo pomena o pomenutoj funkciji, što znači da je ostala neotkrivena tokom 25 godina.


Kako bi se pristupilo ovom Easter egg-u, potrebno je pokrenuti Internet Mail, kliknuti na Help a potom na About. Kada se otvori About ekran, klikne se na izlistrani comctl32.dll fajl kako bi postao obeležen, a potom se na tastaturi ukuca MORTIMER. Nakon kucanja ove reči, otvara se mali prozor koji lista imena developera Internet Mail.


Pored ove zanimljivosti, Albacore je podelio i video ranije poznatog Windows 95 Product Team Easter egg-a, koji lista sva imena developera operativnog sistema.

Izvor: BleepingComputer

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Istraživanje pokazuje da telefoni dele naše podatke na svaka četiri i po minuta

Nova sigurnosna ranjivost pogađa Apple gedžete

10504
10505
10506
10507
10508
10509