Greška

Došlo je do greške.

Windows 7 korisnici će moći da izvrše nadogradnju na Windows 11, ali uz čistu instalaciju

08.07.2021 12:06 | 0 Software/Web
Windows 7 korisnici će moći da izvrše nadogradnju na Windows 11, ali uz čistu instalaciju


Microsoft je prošlog meseca objavio Windows 11, koji će kao besplatna nadogradnja biti dostupan Windows 10 korisnicima. Kompanija je objavila i Windows 11 sistemske zahteve, koji uključuju Secure Boot i TPM.

Iako kompanija iz Redmonda pruža besplatnu nadogradnje za Windows 10 korisnike, nije pojasnila da li korisnici Windows 7 i 8.1 verzija imaju sličnu opciju. Srećom, čini se da su proizvođači i dobavljači popunili prazninu u dostupnim informacijama, tako što su objavili liste hardverske kompatibilnosti i vodiče kako da se osposobi TPM.

Sada je Lenovo objavio FAQ (stranicu sa često postavljenim pitanjima) u Windowsu 11, koja pokriva osnovna pitanja, uključujući način nadogradnje za korisnike Windows 7 sistema.

 

Pogledajte još: Microsoft Office dobija novi korisnički interfejs


Prema navodima, korisnici Windows 7 operativnog sistema sa prihvatljivim hardverom mogu da izvrše nadogradnju na Windows 11, ali moraće da odrade čistu instalaciju. To znači da možda neće biti načina da se direktno pređe na Windows 11 preuzimanjem ažuriranja sa Windows Update-a.

Većina uređaja koji su sada dostupni za kupovinu moći će da se nadograde na Windows 11. Korisnici će imati mogućnost nadogradnje, čiste instalacije ili ponovnog oblikovanja Windows 10 uređaja kako bi se prebacili na Windows 11. Za uređaje sa Windowsom 7, potrebna je čista instalacija.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Microsoft Office dobija novi korisnički interfejs

Xiaomi Mi Mix 4 će imati potpuno nevidljivu kameru ispod ekrana

10504
10505
10506
10507
10508
10509