Greška

Došlo je do greške.

Windows 7 je sada najpopularniji izbor operativnog sistema među gejmerima

06.11.2017 15:32 | 3 Software/Web
Windows 7 je sada najpopularniji izbor operativnog sistema među gejmerima


Iako je Windows 10 dugo bio najpopularnija opcija za Steam korisnike, kada je operativni sistem u pitanju, poslednjih nekoliko meseci Windows 7 je polako ponovo počeo da se probija. Istraživanje za mesec oktobar je donelo zanimljiv obrt: dva operativna sistema su zamenila pozicije, pa je tako broj korisnika Windowsa 7 porastao za 22,45 procenata dok je Windows 10 pao za nešto preko 18 procenata.

Globalno, Windows 7 ostaje najpopularnija verzija Microsoftovog operativnog sistema, a ovo je najviše zbog velikog broja poslovnih korisnika. Ovo nije bio slučaj sa Steam gejmerima, a najnoviji proboj starijeg operativnog sistema je zahvaljujući popularnosti PlayerUnknown’s Battlegrounds igre. Specifično, ovo je rezultat popularnosti PUBG-a u Kini i broja korisnika iz ove zemlje koji koriste Windows 7.

Steam statistika potkrepljuje ovu teoriju, pa je vidno povećanje broja korisnika koji koriste pojednostavljeni kineski jezik, kao i pad korisnika koji koriste engleski.

Ipak, Windows 10 bi uskoro mogao povratiti primat na Steamu. Microsoft je objavio prestanak besplatne nadogradnje na novi operativni sistem, što bi mnoge korisnike moglo naterati da se brzo prebace na novi OS. Takođe, Kina je pripretila da bi mogla da zabrani PlayerUnknown’s Battlegrounds u zemlji, zbog ekstremnog nasilja i dizajna koji se kosi sa kineskom etikom.

Izvor: TechSpot

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft uskoro ukida poslednju mogućnost besplatne nadogradnje na Windows 10

Lenovo ostvario značajan rast prihoda u drugom tromesečju 2017/18 godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509