Greška

Došlo je do greške.

Windows 7 bug sprečava korisnike da ugase svoje računare

10.02.2020 14:50 | 2 Software/Web
Windows 7 bug sprečava korisnike da ugase svoje računare


Krajem januara otkriveno je da Microsoftovo finalno ažuriranje dovodi do problema sa pozadinama za neke korisnike, a fotografije se prikazuju kao crne kada se razvuku. Microsoft je morao da objavi zakrpu, ali se sada pojavio još ozbiljniji problem.

Tokom prethodnih nekoliko dana, korisnici na Redditu, Twitteru i Microsoft forumima su prijavljivali da njihovi Windows 7 uređaji iznenada ne žele da se ugase ili restartuju. Umesto toga, računari prikazuju poruku: "Nemate dozvolu da ugasite ovaj računar".

Sajt Bleeping Computer je izlistao načine na koje je moguće premostiti ovaj problem, a među njima je i pritiskanje CTRL+ALT+DEL tastera i klik na crvenu ikonu u donjem desnom uglu ekrana, potom kreiranje novog admin naloga i pokretanje Group Policy Editor iz komandne linije.

 

Pogledajte još: Provajderi antivirus programa nastavljaju da nude podršku za Windows 7


Iako nije poznato šta je uzrok problema, neki ističu da je situaciju prouzrokovalo najnovije Adobe ažuriranje, te da onemogućavanje "Adobe Genuine Monitor Service", "Adobe Genuine Software Integrity Service" i "Adobe Update" servisa rešava problem.

Microsoft je istakao da je svestan problema koji prijavljuju Windows 7 korisnici, te da aktivno istražuje situaciju. Očekuje se da će kompanija objaviti novo besplatno ažuriranje ukoliko se radi o bagu u okviru Windowsa.

Izvor: TechSpot

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

G.Skill najavio 256GB (8x 32GB) DDR4-3600 Trident-Z Neo memoriju

Samsung Galaxy S20+ 5G na novoj fotografiji uživo

10504
10505
10506
10507
10508
10509