Greška

Došlo je do greške.

Windows 11 uslovljava korisnike - nema instalacije bez Microsoft naloga

10.05.2022 17:02 | 0 Software/Web
Windows 11 uslovljava korisnike - nema instalacije bez Microsoft naloga

 

Nova 22H2 verzija operativnog sistema Windows 11, uklonila je opciju instalacije korišćenjem lokalnog naloga, pa su korisnici morali da kreiraju Microsoft nalog da bi mogli da koriste svoj operativni sistem koji su platili, piše Windows latest. Ova promena prvi put se pojavila u Windows 11 Home verziji, dok se sada čini da su na redu i “Pro” korisnici.

Samo sa Microsoft nalogom

Ono što kompanija Microsoft želi da uradi jeste da korisnike primora da prilikom instalacije operativnog sistema imaju i onlajn nalog. Za sada, jedina verzija novog operativnog sistema koja ne pokušava da primora korisnike na kreiranje Microsoft naloga jeste Windows 11 Enterprise, ali kako sada stvari stoje sumnjamo da će i to dugo trajati.

U ovom trenutku, moguće je zaobići ovaj zahtev unošenjem nepostojeće imejl adrese i lozinke što će dovesti do pojavljivanja greške. Nakon toga, korisnik može da klikne na dugme “next” i kreira lokalni nalog, ali će i to verovatno brzo biti uklonjeno.

 

Microsoft_nalog.jpg

 

Iako veoma iritantan, ovakav potez kompanije Microsoft ne treba da začudi korisnike. Kada ste poslednji put upotrebili vaš mobilni telefon, bio on Android ili iOS, a da ga prethodno niste povezali sa odgovarajućim mejl nalogom?

To je jednostavno trend u industriji, i sve najveće kompanije teže da kreiraju svoj ekosistem i da unutar njih zadrže svoje korisnike. Kompanija Apple je svakako najpoznatija po tome, ali ni Google ne zaostaje previše iako je Android, u načelu, open source operativni sistem. Nekako, Microsoft je najkasnije ušao u ovu priču, pa će tako može začuditi neophodnost kreiranja njihovog naloga. 

A tu su i korisnici Windows operativnog sistema koji su navikli da imaju izbor. Ni sve prednosti kreiranja Microsoft naloga, poput dostupnosti usluga kao Your Phone, OneDrive, i drugih, najverovatnije ih neće naterati da promene mišljenje. Takvima ostaje Linux, videćemo da li će ovakav potez kompanije Microsoft pokrenuti ogromnu lavinu nezadovoljstva ili ne.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Iznad očekivanja - Grundig 55GGU7950A Android TV recenzija

Apple unapređuje mape i navigaciju u Srbiji?

10504
10505
10506
10507
10508
10509