Greška

Došlo je do greške.

Windows 11 stiže sa novim optimizacijama za CPU, memoriju i skladište (video)

12.09.2021 11:32 | 0 Software/Web
Windows 11 stiže sa novim optimizacijama za CPU, memoriju i skladište (video)


Kako se približavamo zvaničnoj objavi, saznajemo sve više detalja o poboljšanjima koja će Windows 11 doneti, uključujući nove optimizacije za CPU, memoriju i skladište, omogućavajući brže performanse u odnosu na Windows 10.

U najnovijoj video objavi, Microsoftov zvaničnik nas provodi kroz neka poboljšanja koja stižu uz Windows 11. Jedno od njih je "foreground prioritisation", a ova funkcija omogućava servisima koji nisu u upotrebi da se pauziraju, što će omogućiti smanjenje potrošnje memorije za do 32% i korišćenje CPU-a za do 37 procenata. Ovo će biti od velike koristi laptopovima, jer će omogućiti duži radni vek baterije.


Preko osveženog korisničkog interfejsa, Microsoft je implementirao i novi dizajn pod nazivom Mica. Moguće ga je videti u file eksploreru, podešavanjima i gotovo svim inbox aplikacijama. Mica će biti zadužen za bojenja pozadine aplikacija u zavisnosti o pozadine desktopa, a ističe se da je brži nego Fluent Design koji ima Windows 10 UI.

U kombinaciji sa dodatnim poboljšanjima koja nisu vidljiva, navedene funkcije bi trebalo da rezultiraju ukupno boljim iskustvom odziva za Windows.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei je zakazao globalnu objavu za 21. oktobar

HTC je predstavio novi pristupačni tablet

10504
10505
10506
10507
10508
10509