Greška

Došlo je do greške.

Windows 11 SE bi mogao biti svedenija verzija novog operativnog sistema

17.06.2021 18:52 | 0 Software/Web
Windows 11 SE bi mogao biti svedenija verzija novog operativnog sistema


Microsoft i dalje pokušava da kreira Windows sistem koji će moći da se implementira na druge platforme, a posebno na mobilne uređaje. Ovoga puta, Windows 11 SE bi mogao biti Microsoftova naredna ideja na ovom polju.

Restriktivan operativni sistem bi bio lakši za korišćenje u poslovnom ili edukativnom sektoru, a ovo su tržišta koja Windows licence kupuju u velikim količinama. Ovakve verzije platforme bi imale restrikcije od starta, a to se posebno odnosi na tip i izvor aplikacija koje mogu da se instaliraju.

win2_33.jpg


Prema navodima XDA tima, ono što je trebalo da bude Windows 10 Cloud Edition će verovatno biti objavljeno kao Windows 11 SE. Ova platforma bi ciljala druge varijante poslovnih paketa, uključujući Education i Education Pro.

Ovoj verziji operativnog sistema nedostaju mnoge opcije u Settings aplikaciji. Čak ne postoji ni pristup Microsoft app prodavnici. Windows 11 SE uzgleda podržava instaliranje i pokretanje win32 aplikacija van Microsoft Store-a, što je ranije bilo blokirano u drugim svedenijim verzijama Windowsa.

win3_14.jpg


U ovom trenutku, nije poznato kako će se primeniti i kome će biti namenjen Windows 11 SE, a Microsoft bi ovu verziju operativnog sistema mogao predstaviti naredne nedelje.

Izvor: XDA-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Microsoft je objavio Edge 92 betu za Android

Lenovo je ažurirao ThinkPad P-Series laptopove

10504
10505
10506
10507
10508
10509