Greška

Došlo je do greške.

Windows 11 bi mogao biti dostupan kao besplatna nadogradnja za Windows 7 i novije sisteme

18.06.2021 10:07 | 0 Software/Web
Windows 11 bi mogao biti dostupan kao besplatna nadogradnja za Windows 7 i novije sisteme


Prema navodima, Microsoftov predstojeći Windows 11 operativni sistem bi mogao biti ponuđen kao besplatna nadogradnja korisnicima starijih verzija Windowsa, uključujući Windows 10 i Windows 7 (pod uslovom da njihove instalacije imaju validan licencni ključ). Oni koji imaju Windows 8 i 8.1 takođe su uključeni u ovaj proces.

Windows 7 korisnici su najpoznatiji po tome da pružaju otpor kada je nadogradnja na Windows 10 u pitanju i mnogi od njih nisu želeli da pređu na aktuelni operativni sistem kada je on ponuđen besplatno 2015. godine. Naravno, zaljubljenici u Windows 7 će imati sve manje motiva da se drže ovog OS-a, nakon što ke Microsoft okončao zvaničnu podršku. Čak će i Nvidia prestati da nudi drajvere za OS od oktobra ove godine.

 

Povezana vest: Pojavilo se više detalja o Windowsu 11


Postoje različiti razlozi zbog kojih bi Microsoft mogao ponuditi besplatnu nadogradnju na Windows 11, među kojima su podrška za manji broj verzija Windowsa, povećanje broja onih koji koriste ugrađeni Microsoft Store i drugo.

Više detalja će svakako biti poznato nakon događaja, koji Microsoft održava 24. juna i tokom kojeg se očekuje predstavljanje novog Windows operativnog sistema.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Strategy Analytics: Samsung i Vivo su najbrže rastući vendori 5G telefona u prvom tromesečju

Visionox je prikazao prototip druge generacije kamere ispod ekrana

10504
10505
10506
10507
10508
10509