Greška

Došlo je do greške.

Windows 10 uskoro dobije GIF pretragu, kucanje glasom i drugo

04.09.2020 16:10 | 0 Software/Web
Windows 10 uskoro dobije GIF pretragu, kucanje glasom i drugo


Windows 10 dobija integrisanu GIF pretragu, poboljšanja za unos sadržaja/kucanje glasom i druge nove funkcije, prema objavi na Windows blogu. Sve pomenute funkcije su trenutno u fazi beta testiranja, a njihov ukupan cilj je da poboljšaju mogućnost sistema da korisniku pomogne u komuniciranju putem glasa i teksta na uređajima.

Kako bi omogućio bolju reakciju pomoću perfektnog GIF-a, Windows 10 će omogućiti brzo ubacivanje animiranih GIF-ova kucanjem WIN + [.] and WIN + [;]. Selekcija GIF-ova iz Tenor baze će konstantno biti ažurirana novim sadržajem, zasnovano na trendovima i haštagovima.

 

Pogledajte još: Microsoft testira novi Start meni za Windows 10


Kucanje pomoću glasa je predstavljeno kao nova i poboljšana verzija diktiranja u Windowsu. Nova verzija je optimizovana za korišćenje pomoću touch tastatura, ima automatsko dodavanje znakova interpunkcije i drugo. Glasom je moguće pauzirati kucanje ili selektovati i brisati određene reči.

Za sada nije poznato kada će pomenute, ali i druge finkcije biti dostupne korisnicima koji nisu beta testeri. Oni koji žele da ih isprobaju ranije mogu to učiniti uključivanjem u Windows Insider program. Više detalja je dostupno u linku izvora.

Izvor: Windows blog

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Ovako izgleda DOOM Eternal u 4K, uz RTX 3080 GPU (video)

Galaxy Note10 linija je počela da dobija One UI 2.5

10504
10505
10506
10507
10508
10509