Greška

Došlo je do greške.

Windows 10: šta je bilo staro, sada je ponovo novo (video)

01.10.2014 09:00 | 1 Software/Web
Windows 10: šta je bilo staro, sada je ponovo novo (video)

Nije bilo nikakve sumnje da će sledeća verzija Windowsa barem malo ličiti na Windows 7. Windows 10 je Windows 7 plus nekoliko stvari iz Windowsa 8 koje su radile najbolje: Snap mod, aplikacije u Modern stilu, Live Tiles koje se uvek ažuriraju, kao i konačno univerzalna prodavnica aplikacija koja radi na svim veličinama ekrana, od smartfona do televizora. Međutim, to je i dalje Windows 7, poručuju novinari koji su bili prisutni na jučerašnjem događaju. Windows 10 je baziran primarno na desktopu, ne i radikalno novom početnom ekranu iz Windowsa 8, jer ovde možete pronaći najveći broj stvari u novom-starom Start meniju. Postoje i delići Windowsa 8, ali će Windows 10 biti nepovoljniji za korisnike Windowsa 8 nego za one koji još nisu instalirali taj operativni sistem.

windows10staronovo2.jpg

To je naravno, cela poenta. "Poznato" je bila omiljena reč Majersona (šef Windowsa) i Džoea Belfiora na promociji Windows 10. Oni su iznova i iznova govorili kako ćete se u Windowsu 10 osećati kao u nečemu što ste već koristili. To govori da je tokom čitavog događaja izgledalo da se Microsoft ne obraća korisnicima Windowsa 8, već onima koji su jednim pogledom na Live Tiles odlučili da ostanu na Windowsu XP ili Windowsu 7. Te strahove su imali i veliki poslovni korisnici, a poslovni segment je Windowsovo jako uporšte i najveća baza korisnika. Tome u prilog govori i činjenica da je čak i novi command prompt dobio dosta vremena na prezentaciji i predstavljeno je kako on sada ima mogućnost za paste opciju! Podsetićemo se da je čak i pozivnica glasila "Šta je sledeće za Windows i poslovni segment". Sa Windowsom 10 Microsoft je imao želju da omogući "poslovno prilagođavanje store-a", ali je zapravo osnovna ideja da puste poslovne korisnike da se vrate radu na računaru onako kako oni zapravo znaju da ga koriste.

Ovo je svakako pametan, pragmatičan i jasan potez Microsoft-a. On se smelo okrenuo novom pravcu sa Windowsom 8 i dobio mnogo negativnih povratnih informacija. Međutim, Majerson i Belfior poručuju da nisu problem funkcije koje nisu bile uključene, već činjenica da je bilo potrebno dosta vežbanja. Za dobar deo ljudi, Windows 8 je bio težak za učenje, a mnogi nisu bili spremni na to.

Ovde postoji i određeni problem. Windows 8 je u najmanju ruku ipak bio pokušaj da se otkrije novi način interakcije sa našim uređajima, dok Windows 10 izgleda kao platforma koja nije pretrpela značajne promene osam godina. Kako poručuje TheVerge, to je najbolji Windows 7, ali ipak Windows 7. I tu dolazimo do problema. Ako je Microsoft omogućio svojim klijentima koji su pružali najviše otpora da uspore tempo inovacija, on sebe vraća u ugao iz koga neće imati drugog izbora do da gleda trku konkurencije kako prolazi pored njega.

Izvor: TheVerge

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Windows 10 možemo očekivati sredinom 2015. godine

HTC M8 Eye telefon donosi novu kameru u odnosu na originalni model

10504
10505
10506
10507
10508
10509