Greška

Došlo je do greške.

Windows 10 sada podržava bežično prebacivanje fajlova sa i na Samsung telefone

14.04.2020 14:37 | 2 Software/Web
Windows 10 sada podržava bežično prebacivanje fajlova sa i na Samsung telefone


Najnoviji Windows 10 Insider build omogućava jednostavno prevlačenje i prebacivanje fajlova preko WiFi-a na i sa podržanih Samsung telefona, kao što su Galaxy S10 ili S20.

Microsoft je već olakšao korisnicima prebacivanje rada između Android/Samsung uređaja i računara. Prošlog meseca, kompanija je predstavila copy-pasting funkciju sa Windowsa 10 na Samsung telefone, a pre toga je već bilo moguće primati obaveštenja i odgovarati na pozive sa Android telefona. Nova funkcija će sada biti lakša za upotrebu od strane mejnstrim korisnika.


Sve što je potrebno jeste Microsoftova "Your Phone" aplikacija i Samsungova "Link to Windows". Moguće je dugačkim pritiskom na fajlove i fotografije izabrati ono što želite da prebacite sa telefona, a potom izabrati šta želite da prenesete na PC. Za prenos fajlova sa PC-a na telefon, potrebno je samo prevući ih u "Your Phone" prozor.

 

Pogledajte još: Windows 10 2004 bi mogao biti objavljen u maju


Trenutno postoji nekoliko ograničavajućih faktora. Veličina fajlova je limitirana na 512MB, tako da neće biti moguće prebacivanje većih HD filmova sa računara na telefon. Takođe, postoji limit od 100 prebačenih fajlova. Pored toga, telefon i PC moraju da budu na istoj WiFi mreži i servis zahteva Samsungov Link to Windows 1.5 koji nije podržan na svim Galaxy uređajima.

Kako je već pomenuto, funkcija je dostupna u najnovijem Windows 10 Insider buildu za sada, ali bi svima trebalo da bude omogućena sa narednom generalnom objavom softvera.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel Comet Lake procesori stižu po nižim cenama

Honor 30 familija će imati super brzo fokusiranje, 1920 fps slow-mo

10504
10505
10506
10507
10508
10509