Greška

Došlo je do greške.

Windows 10 sada korisnicima daje bolju kontrolu nad dijagnostičkim podacima koje dele

07.03.2020 12:33 | 0 Software/Web
Windows 10 sada korisnicima daje bolju kontrolu nad dijagnostičkim podacima koje dele


U još jednom pokušaju da korisnicima omogući veću kontrolu na njihovim podacima, Microsoft je načinio neke izmene u svojoj Settings aplikaciji i Group Policy podešavanjima, u okviru najnovijeg Windows 10 Preview builda (19577).

Settings aplikacija će sada osnovne dijagnostičke podatke prikazivati kao "required", dok će kompletni dijagnostički podaci biti poznati kao "optional". U teoriji, Windows 10 će olakšati prebacivanje između deljenja neophodnih i opcionih dijagnostičkih podataka sa Microsoftom.

Zahtevani podaci će uključivati elemente kao što su korisnikova IP adresa, kao i tip i verzija korisnikovog uređaja (ovo su podaci koji su Microsoftu potrebni kako bi poboljšavao svoje proizvode i servise). Ukoliko ste poslovni korisnik, Microsoft će nuditi više granularna Group Policy podršavanja. Ovo će korisnicima omogućiti da konfigurišu koji podaci se prikupljaju unutar organizacije.

 

Povezana vest: Microsoft je veliki broj novih Windows 10 funkcija implementirao zahvaljujući korisnicima


Microsoft već godinama pokušava da ubedi korisnike da Windows 10 ne ugrožava privatnost korisnika, uprkos tome što prikuplja ogroman broj podataka. Kako bi popravio ovu reputaciju, Microsoft je Windowsu 10 dodao komandnu tablu za privatnost i omogućio je korisnicima više kontrole nad dozvolama za aplikacije.

Ove izmene su najnoviji napori kompanije u pokušaju da poboljša transparentnost, a Microsoft ističe da će više specifičnih detalja objaviti kada bude bliže maloprodajnoj objavi.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Koliko je izdržljiv Samsung Galaxy S20 Ultra? (video)

eSIM - da li SIM kartice odlaze u zaborav? (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509