Greška

Došlo je do greške.

Windows 10 Mobile od sutra prestaje da dobija podršku

09.12.2019 11:30 | 0 Software/Web
Windows 10 Mobile od sutra prestaje da dobija podršku


Za Microsoft će 10. decembar predstavljati kraj jedne ere, kada svi Windows 10 Mobile uređaji (bilo da su u pitanju poslovni ili potrošački) budu prestali da dobijaju podršku. Nakon potpunog odbacivanja Windows Phone i Windows 10 Mobile platformi, Microsoft će konačno moći da se posveti narednoj strategiji za mobilne uređaje, koja se trenutno fokusira na kreiranju Fluent dizajna.

Windows 10 Mobile i Windows Phone 8 platforme su u svoje vreme bile jedinstvene i drugačije, a obećavale su trećeg bitnog igrača na polju operativnih sistema za mobilne uređaje (uz Android i iOS). Nažalost, Microsoft i kompanijini partneri nisu uspeli da obećanja pretvore u konstruktivna rešenja i platforme nisu opstale.

Microsoft, međutim, ne odustaje od kreiranja niše u mobilnom tržištu. Najnoviji kompanijini poduhvati se zasnivaju na ohrabrivanju developera Android aplikacija da redizajniraju svoj softver korišćenjem kompanijinog Fluent dizajna, kao i drugih API-ja. Ovo se posebno odnosi na rešenja koja bi mogla da funkcionišu na uređajima sa dva ekrana, kao što je Surface Duo.

 

Pogledajte još: Microsoft objavio vodič za prestanak Windows 10 Mobile podrške za telefone


Ovakva strategija bi se mogla isplatiti Microsoftu, jer je Surface Duo dovoljno drugačiji i interesantan. Ipak, sve će zavisiti od toga koliko agresivan Microsoft bude u privlačenju developera i partnera da podrže novu platformu.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

TSMC počinje sa proizvodnjom u 5nm procesu od druge polovine 2020. godine

Galaxy S11+ bi mogao koristiti prilagođeni 108MP kamera senzor

10504
10505
10506
10507
10508
10509