Greška

Došlo je do greške.

Windows 10 Mobile je mrtav, živeo Windows 95 Mobile (video)

25.06.2018 15:00 | 0 Software/Web
Windows 10 Mobile je mrtav, živeo Windows 95 Mobile (video)


Uglavnom se gotovo svi slažu oko činjenice da je Windows 10 Mobile verzija operativnog sistema zamrla, iako se mnogi i dalje nadaju da bi Microsoft mogao promeniti svoj stav i preraditi platformu u poslednjem trenutku.

U međuvremenu, vešti dizajneri i developeri koji su i dalje posvećeni Windows telefonima, kreiraju manje ili više napredne koncepte, koji opisuju načine na koje bi se operativni sistem mogao spasiti. Jedna ovakva ideja se pojavila tokom vikenda.


Jednostavno nazvan Windows 95 Mobile, video ne prikazuje koncept koji zamišlja budućnost Windows telefona, već pre prikazuje zanimljiv eksperiment kako bi ukazao na to kako bi stari operativni sistem kao što je Windows 95 mogao izgledati na pametnim telefonima.


Pogledajte još: Microsoft potvrdio da novi Windows 10 Mobile buildovi neće dolaziti

Cortanu je zamenio Clippy kao personalni asistent, interfejs koristi klasičnu temu sa taskbarom u vrhu ekrana, a live tiles su i dalje tu, samo što ne izgledaju kao na Windows 10 Mobile verziji, već koriste tradicionalni skin starog Windowsa.

Svakako se radi o zanimljivom eksperimentu, a nema sumnje da bi ovakav interfejs bio primamljiv mogim korisnicima, koji vole klasične skinove na svojim uređajima.

Windows 10 Mobile se svakako neće menjati mnogo u narednim mesecima, pre svog konačnog kraja tokom 2019. godine. Microsoft svu svoju mobilnu budućnost ulaže u Android i iOS aplikacije i servise, kao i novi uređaj kodnog imena Andromeda.

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsungov Android Go telefon će imati 5-inčni displej, 2600mAh bateriju

Google Earth za Chrome i Android nudi opcije merenja distanci i oblasti

10504
10505
10506
10507
10508
10509