Greška

Došlo je do greške.

Windows 10 bez traženja dozvole instalira Office veb aplikacije

18.10.2020 10:51 | 0 Software/Web
Windows 10 bez traženja dozvole instalira Office veb aplikacije


Obavezna ažuriranja za Windows 10 nisu novitet, ali najnoviji primer pokreće nekoliko pitanja. Windows Latest, ZDNet, The Verge i sami korisnici na forumima ističu da Windows 10 prinudno restartuje računare kako bi instalirao linkove za Office veb aplikacije koje se pokreću u Edge-u, uključujući one u Start meniju. Uprkos prvobitnim izveštajima, to nije ograničeno samo na Insider članove - promenu su primetili i oni koji koriste standardne verzije Windowsa 10.

Aplikacije ne zauzimaju skladišni prostor niti troše druge resurse. Do sada je međutim, instaliranje Office veb aplikacija je bilo opciono. Windows sada ne traži dozvolu korisnika, niti ga obaveštava o tome šta će se dogoditi. Microsoft može potencijalno da ometa rad ili druge važne zadatke koje korisnik obavlja, a sve da bi promovisao svoj onlajn paket za produktivnost.

 

Pogledajte još: Windows 10 za ARM će podržavati 64-bitne x64 aplikacije preko emulacije


Iako je nedostatak korisnikove saglasnosti očigledno glavni problem, sajt The Verge ističe da ovo takođe banalizuje obavezna ažuriranja. Microsoft ih je implementirao kako bi osigurao da korisnici imaju najnovije bezbednosne ispravke i kako bi sprečio širenje malware-a.

Ukoliko se korisnički  Windows računar restartuje kako bi prilagođavao Microsoftove proizvode a ne samo za instaliranje bitmih ažuriranja, to bi moglo uticati na brojne korisnike da odbace popularnu platformu. Takođe, to podrazumeva da korisnik ipak nema toliku kontrolu nad svojim Windows sistemom u odnosu na ono što se uobičajeno veruje.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy A02 i M02 dobili Bluetooth sertifikate

Upoznajte Mariju, novog člana Benchmark redakcije (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509