Greška

Došlo je do greške.

Windows 11 dobija novi Notepad sa podrškom za tamni režim

08.12.2021 11:05 | 0 Software/Web
Windows 11 dobija novi Notepad sa podrškom za tamni režim

 

Microsoft predstavlja novu verziju klasičnog Notepada za Windows Insajdere koji isprobavaju Windows 11 na Dev kanalu. Kao što možete očekivati, nova aplikacija donosi Notepad mnogo više u skladu sa jezikom dizajna operativnog sistema Windows 11, uključujući stvari kao što su efekat transparentnosti i nova ikonografija. Možda najvažnije, nova aplikacija podržava tamni režim.

Ako ste ljubitelj Notepada, i često radite u njemu, ovo je vest koja će vam sigurno puno značiti. Notepad nije doživeo veliki redizajn već dugo vremena, iako je Microsoft dodao nekoliko funkcija tokom životnog veka Windows 10. Sada će izgledati radikalno drugačije. Videćete prozirnost Mica efekta u zaglavlju aplikacije, a opcije menija su povećane. Tu je i novo dugme za podešavanja u gornjem desnom uglu.

Naravno, najveća vest je verovatno podrška za tamni režim u Notepad-u, koji mnoge ugrađene Windows aplikacije nikada nisu dobile poslednjih godina. Paint bi takođe trebalo da je dobije u bliskoj budućnosti. Ovo će učiniti korišćenje Notepad-a mnogo lakšim za oči, posebno ako radite u uslovima slabog osvetljenja.

 

Pogledajte još: Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

Microsoft je takođe dodao novo iskustvo pronalaženja i zamene, koje zamenjuje tipičan iskačući prozor sa malom trakom sa alatkama u centru na vrhu dokumenta, javlja XDA-developers. Ovo bi trebalo da olakša pronalaženje rezultata bez ometanja fokusa gledanja. Još jedna nova karakteristika je podrška za poništavanje na više nivoa. Trenutno, ako pritisnete Ctrl + Z u Notepad-u, poništićete svoju poslednju radnju, a ponovnim pritiskom na te tastere ponovo ćete izvršiti tu radnju, tako da zaista možete poništiti samo poslednju promenu. Ova promena znači da možete da poništite više ili veće greške u jednom potezu.

Neki korisnici bi mogli biti zabrinuti da bi unošenjem izmena u Notepad, Microsoft mogao na kraju uništiti aplikaciju na koju su se ljudi oslanjali godinama. Međutim, kompanija je ponovila da su performanse i produktivnost „najvažniji“ za Notepad i da će nastaviti da radi dobro u tim oblastima. Postoje neki poznati problemi u ovoj verziji, ali kompanija radi na njihovom otklanjanju, kao i na poboljšanju podrške za veoma velike tekstualne datoteke.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Philips PH2 lansiran u Kini sa Android i Huawei Media Servisom

OnePlus program lojalnosti, Red Cable Club, pokrenut i u Evropi

10504
10505
10506
10507
10508
10509