Greška

Došlo je do greške.

Windows 10 prestigao Windows 7 po tržišnom učešću?

02.08.2018 13:35 | 6 Software/Web
Windows 10 prestigao Windows 7 po tržišnom učešću?


Podaci koje je nedavno objavio NetMarketShare pokazuju da Windows 10 još uvek ima problema da prestigne Windows 7 na tržištu, ali druga analitička kompanija -  StatCounter - tvrdi da Microsoftov najnoviji operativni sistem trenutno drži vodeću poziciju kada je tržišno učešće u pitanju.

Prema statistici za jul, Windows 10 je svoje tržišno učešće uspeo da poveća sa 46,75% na 47,25 procenata. Istovremeno, Windows 7 nastavlja da pada, pa sada drži 39,06 procenata tržišta, naspram junskih 39,63 procenta. Razlika između dve verzije Windowsa se povećava svakog meseca, a Windows 10 će ovim tempom uskoro držati 50% tržišta.


Pogledajte još: Microsoft želi da Windows 7 korisnici izvrše nadogradnju do 2020. godine


Ostale verzije Windowsa su poprilično daleko iza, a Windows 8.1 sada se nalazi na 7,56 procenata Windowsa računara što predstavlja pad od 7,7 procenata u odnosu na jun.

Windows 7 se polako približava projektovanom prestanku podrške. Operativni sistem je objavljen 2009. godine, a trebalo bi da u januaru 2020. prestane da dobija podršku. Microsoft je već započeo sa agresivnim forsiranjem Windowsa 10, zahtevajući od partnera da najnoviji operativni sistem implementiraju umesto Windowsa 7.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

perafilozof Član postova: 2187
Ne možeš nikako da pored servis, softver koji te špijunira nakon što si ga platio i ne želiš da prenosti tvoje podatke trećoj strani sa javnim sajtom, društvenom mrežom gde ti kontrolišeš šta na njega stavljaš i besplatan je za korišćenje.
salacue Član postova: 1350
Citiram korisnika: Zekovic Pa kada laptopovi vecina ima vec instaliran Windows 10 , bole tinejdzerke u Srbiji uvo sto ih Windows 10 spijunira one gledaju jel Kija snimila novi spot , dajem samo primer , njih ne zanima spijuniranje nego samo da im radi facebook i youtube kao i ostale drustvene mreze "odoh ja da obucem mini sorc taman ce da mi udje u Windows do tada".
Da, da, špijunira te Windows 10, ali te ne špijunira Fejsbuk, Instagram, Tviter i sve ostalo gde se prikazeš do besvesti. Gde prikazuješ sebe, porodicu, prijatelje, šta voliš da jedeš, šta ne, koja kola voziš... ceo svoj život daješ nekome na uvid. Ni gugl te ne špijunira po tvom ubeđenju.Uzgred, te opcije "za špijuniranje" u win 10 mogu da se pogase.
NevisStarShine Član postova: 1445
Sa obzirom kakve su ambicije imali i kakvu su ponudu dali (Windows nikada nije bio jeftiniji verovatno), prilicno se muce sa Win10. Sve je bolji ali.. Tri godine je proslo.
Zekovic Član postova: 1179
Pa kada laptopovi vecina ima vec instaliran Windows 10 , bole tinejdzerke u Srbiji uvo sto ih Windows 10 spijunira one gledaju jel Kija snimila novi spot , dajem samo primer , njih ne zanima spijuniranje nego samo da im radi facebook i youtube kao i ostale drustvene mreze "odoh ja da obucem mini sorc taman ce da mi udje u Windows do tada".
lepi kokan Član postova: 4745
Zašto agresivno forsiranje u odnosu na proizvod iz iste firme?

YouTube Stories sada može da testira veći broj ljudi

Honor 7S stiže na tržište Srbije zajedno sa Honor 7C i Honor 7A

10504
10505
10506
10507
10508
10509