Greška

Došlo je do greške.

Windows 10 će konačno zaustaviti preuređivanje aplikacija na postavkama sa više monitora

29.04.2021 18:42 | 0 Software/Web
Windows 10 će konačno zaustaviti preuređivanje aplikacija na postavkama sa više monitora

 

Kako je vreme prolazilo, naš tok posla je značajno evoluirao, pa tako i način upravljanja. U današnje vreme postoji mnogo načina gde možete imati koristi od više monitora istovremeno povezanih sa računarom. A funkcija korišćenja više monitora u operativnom sistemu Windows postoji već dugo vremena - zapravo od operativnog sistema Windows 98, ako vaša grafička kartica ima odgovarajuće upravljačke programe koji tu opciju podržavaju.

Ali čak i tada, još uvek postoje i problemi koji mogu nastati korišćenjem više monitora, koji, iako daleko od toga što prekidaju posao, znaju pomalo da nerviraju. Sada je Microsoft krenuo sa popravljanjem jedne od najosadnijih: sistem je nepotrebno preuređivao vaše aplikacije na više monitora u operativnom sistemu Windows 10.

win.jpg

Ako ste korisnik jednog monitora ili vam se to nikada nije dogodilo, zamislite da je na vaš računar priključeno više monitora, a zatim odspavate ili odete negde. Kada se vratite i uređaj probudite iz Sleep moda, otkrićete da su se prozori nasumično preselili na drugu lokaciju u okviru vaših monitora. Većinom će biti skupljeni svi zajedno na jednom ekranu. Prema Microsoftovom DirectX Developer Blogu, ovo izdanje, koje je zapravo dokumentovano prilično detaljno - video snimci i sve ostalo, zapravo ima tehničko ime: Rapid Hot Plug Detect ili Rapid HPD, I to je ono što uzrokuje ova dosadna preuređivanja radne površine. A prema tom postu na blogu, ovo pitanje je specifično za način na koji Windows obrađuje DisplayPort veze sa više monitora. I sada dobre vesti: ovo je popravljeno!

 

Pogledajte još: Microsoft je objavio da Windows 10 sada ima 1,3 milijarde korisnika

Sada je popravak trenutno dostupan samo u programu Insider za Windows 10, verzija 21287 i novijim verzijama. Ali ako je vaš uređaj pogođen ovim problemom, a niste u programu Insider, ne bi trebalo da prođe predugo dok se promena ne uvede u stabilnu verziju operativnog sistema Windows 10. U međuvremenu, aplikacije, poput Monitor Keeper, već postoje da bi sprečile da se ovaj problem dogodi i premoste jaz dok rešenje ne bude dostupno kao Windows ispravka.

Izvor: XDA Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Ažuriranje Samsung Galaxy A52 telefona donosi nove karakteristike i poboljšanja kamere sa Galaxy S21 serije

Uživaj u internetu u svakom trenutku uz moćne Huawei rutere

10504
10505
10506
10507
10508
10509