Greška

Došlo je do greške.

Wikipedia desktop sajt dobija prvi redizajn u poslednjih 10 godina

25.09.2020 09:57 | 0 Software/Web
Wikipedia desktop sajt dobija prvi redizajn u poslednjih 10 godina


Wikipedia je jedan od najbitnijih elemenata interneta - mesto koje je verovatno svako posetio bar jednom kako bi saznao informacije o novim temama, pronašao statistiku ili potrebne informacije, učestvovao u debatama na forumu... Dok je mobilna aplikacija servisa tokom godina dobijala poboljšanja dizajna, desktop sajt je ostao gotovo neizmenjen još od 2010. godine. Nakon gotovo čitave decenije, Wikipedia će konačno biti osvežena.

Rad na novom dizajnu je u toku od maja prošle godine, a promene uključuju omogućavanje lakše navigacije kroz desktop interfejs, isticanje sadržaja, kreiranje boljeg iskustva i okruženja za sve korisnike. Jedna od prvih izmena, koju će korisnici primetiti, je rekonfigurisani horizontalni logo koji sada zauzima manje vertikalnog prostora.
Na listi dodataka je i polje sa strane koje se može širiti, pristupačniji sadržaj, lakše čitanje sadržaja i poboljšanje pretrage. Potrebno je istaći da pomenute izmene neće biti objavljivane odjednom. Plan je da se postepeno implementiraju ažuriranja tokom narednih godinu i nešto dana.

S obzirom na to da je MediaWiki, platforma na kojoj je Wikipedia izgrađena, projekat zajednice zasnovan na otvorenom kodu, kompletna lista promena će se menjati kako se povratne informacije korisnika budu prikupljale. Tim se nada da će kompletno implementirati osveženi dizajn do kraja 2021. godine, na vreme za proslavu 20. rođendana Wikipedije.

Izvor: Android Police

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Objavljen prvi video tizer za Galaxy F41

Renderi nam daju bolji uvid u izgled Nokia 7.3 telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509