Greška

Došlo je do greške.

WikiLeaks objavio kako je CIA hakovala Apple proizvode

24.03.2017 08:26 | 0 Biznis IT
WikiLeaks objavio kako je CIA hakovala Apple proizvode

Već godinama CIA razvija alatku za hakovanje Apple-ovih proizvoda, a zahvaljujući WikiLeaks-u, ova alatka je sada objavljena javnosti. Ova grupa je objavila novi set dokumenata pod nazivom Dark Matter, kao deo tekuće Vault 7 publikacije u kome se otkrivaju CIA alatke za hakovanje.

Fokus najnovije dokumentacije je konkretno usmeren ka Apple proizvodima, a u njoj se objašnjavaju detalji kako je CIA hakovala iPhone telefone i MacBook laptopove. Većina dokumenata je više od sedam godina stara, ali ipak pokazuje stalne napore CIA da probije u Apple proizvode.

Alatka nazvana Sonic Screwdriver je korišćena da inficira MacBook laptopove preko USB ili Thunderbolt porta, a verovatno je raspoređena kada je Apple imao fizički pristup uređaju. Agencija je izgleda imala teži posao sa ranijim verzijama iPhone telefona, a samo jedna alatka koja nosi naziv beacon, je dizajnirana da bude instalirana na presretnuti telefon pre nego što bude kupljen.

Imajući u vidu koliko su stari bagovi, malo je verovatno da neki od njih radi sa modernim Apple proizvodima, iako jasno pokazuje namere agencije CIA.

Hakeri prete brisanjem podataka sa miliona iPhone-a, Apple negira hakovanje

Izvor: TheVerge

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft i dalje posvećen Windows 10 Mobile platformi za potrošače

Kada stiže Destiny 2?

10604
10605
10606
10607
10608
10609