WikiLeaks dokumenti otkrivaju da su provajderi bili primorani da otkriju identitet pirata

WikiLeaks dokumenti Trans-Pacific Partnership trgovinskog sporazuma otkrivaju da su internet provajderi dogovorom primorani da otkriju identitet prekršioca autorskih prava

WikiLeaks dokumenti Trans-Pacific Partnership trgovinskog sporazuma otkrivaju da su internet provajderi dogovorom primorani da otkriju identitet prekršioca autorskih prava njihovim vlasnicima. ZDNet je pregledao dokumente temeljno i utvrdio da su provajderi odgovorni za vođenje evidencije o tome koji njihovi korisnici često preuzimaju ili otpremaju materijal zaštićen autorskim pravima i izveštavaju o tome vlasnike autorskih prava.
Zanimljivo je da je najnovija verzija TPP značajno promenila način pisanja u korist nosioca autorskih prava u odnosu na ranije nacrte. U ranijim verzijama TPP nije želeo da provajderi snose velike troškove za pronalaženje i identifikaciju navodnih pirata. Provajderi u ovoj verziji za koju WikiLeaks tvrdi da je finalna, će sada morati da “brzo uklone ili onemoguće pristup materijalu koji se nalazi na njihovoj mreži po dobijanju saznanja o povredi autorskih prava”.
Provajderi na Islandu pristali da blokiraju pristup The Pirate Bay
Izvor: BGR

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi