Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp zabranjuje dva miliona naloga mesečno u borbi protiv spama

08.02.2019 10:20 | 0 Software/Web
WhatsApp zabranjuje dva miliona naloga mesečno u borbi protiv spama


WhatsApp preduzima korake u borbi sa problemom da se aplikacija često koristi za širenje neistinitih informacija, što je u nekim situacijama dovodilo i do fatalnih posledica. Servis je nedavno stavio limit na prosleđivanje tekstova, kako bi sprečavao širenje glasina. Sada je kompanija, koja je u vlasništvu Facebooka, objavila da je zabranila oko dva miliona naloga svakog meseca u borbi protiv spama.

Kompanija je istakla da je kreirala machine learning sistem za detektovanje i sortiranje korisnika koji pokazuju specifično ponašanje, kao što je kreiranje više naloga i slanje velikog broja poruka samo kako bi se širio neistinit sadržaj.

 

Pogledajte još: Facebook integriše Messenger, WhatsApp i Instagram infrastrukturu


Ljudi, koji platformu koriste za širenje neistina ili kreiraju automatizovane lažne naloge sa WhatsAppa se banuju u različitim fazama. Oni mogu biti zabranjeni kada pokušaju da se registruju, tokom slanja poruka ili kada ih prijave drugi korisnici.

WhatsApp ističe da je machine learning sistem toliko poboljšan da je u stanju da zabrani 20 procenata loših naloga tačno u trenutku registracije. Alarm, koji sugeriše sda se radi o malicioznim nalogu, uključuje IP adrese, zemlju porekla telefonskog broja koji se koristi za logovanje, starost naloga i drugo.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola Moto G7 telefoni u Srbiji od početka marta

AOC objavio 31.5-inčni G1 Series CQ32G1 FreeSync monitor

10504
10505
10506
10507
10508
10509