Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp za Android i iOS konačno dobija tamni mod

04.03.2020 10:15 | 0 Software/Web
WhatsApp za Android i iOS konačno dobija tamni mod


WhatsApp je zvanično objavio da kompanijina aplikacija za Android i iOS dobija tamni mod. Ažuriranje će korisnicima na obe platforme stići u narednih nekoliko dana.

Popularni servis za razmenu poruka testira tamni mod već nekoliko meseci, a u pitanju je jedna od najviše zahtevanih funkcija od strane korisnika servisa koji je u vlasništvu Facebooka.

Tamni mod za WhatsApp je dizajniran kako bi smanjio zamaranje očiju u uslovima niskog osvetljenja, kao i da bi sprečio nezgodne momente kada telefon osvetli sobu u kojoj se nalazite dok je mrak.

 

Pogledajte još: WhatsApp sada ima preko dve milijarde korisnika


Mod se fokusira na čitljivost, tako da odabrana paleta boja minimizuje zamaranje očiju i fokusira se na nijanse koje su približnije podrazunevanim u Android i iOS sistemima.

Na Apple uređajima, tamni mod je dostupan samo na iOS 13 verziji. Na Androidu, ukoliko imate Android 10 i podesite sistem na tamni mod, WhatsApp će pratiti ova podešavanja. Za Android 9 Pie i ranije verzije platforme, moguće je ručno omogućiti tamni mod samo za WhatsApp u podešavanjima.

Izvor: WhatsApp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Apple bi mogao predstaviti 14.1-inčni MacBook Pro sa mini-LED ekranom

Google-u su bili potrebni meseci da zakrpi ozbiljnu Android ranjivost

10504
10505
10506
10507
10508
10509