WhatsApp uskoro dobija VoIP pozive, novi GUI

Facebookov WhatsApp messaging servis bi, prema najnovijim glasinama, uskoro trebalo da dobije još novih i zanimljivih funkcija, među kojima je i VoIP pozivanje

Facebookov WhatsApp messaging servis bi prema najnovijim glasinama, uskoro trebalo da dobije još novih i zanimljivh funkcija. Trenutno korisnici servisa dobijaju OTA (over-the-air) ažuriranje, koje donosi izmene u čekiranju primljenih/poslatih poruka, a uskoro će biti implementirana i VoIP funkcija pozivanja, ako je verovati najnovijim procurelim informacijama.
WhatsApp sada prikazuje tri tipa čekiranja poruka koje se šalju i primaju. Kao i ranije, jedno čekiranje označava da je poruka uspešno poslata, ali je na cloudu i čeka da stigne na drugi telefon kako bi bila pročitana. Dva znaka za čekiranje označavaju da je poruka uspešno poslata na telefon primaoca. Na kraju, dva plava znaka za čekiranje označavaju da je poruka uspešno poslata i pročitana od strane primaoca.Očekuje se još veći apdejt, koji bi trebalo da donese unapređeni GUI, gde će korisnike “pozdraviti” skup ikonica vezanih za pozivanje, što se verovatno odnosi na VoIP funkciju pozivanja, koja je najavljena pre nekoliko nedelja. Procurele informacije navode i da WhatsApp dobija nove zvuke za obaveštenja i pozive.
Na žalost korisnika najnovijih Apple telefona, WhatsApp programeri se izgleda ne fokusiraju na poboljšavanje vizuelnog iskustva na najnovijim iPhone 6 i iPhone 6 Plus telefonima. Očekuje se da će sve navedene izmene i funkcije biti dostupne u narednim danima.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi