Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp sada ima preko dve milijarde korisnika

12.02.2020 21:08 | 0 Software/Web
WhatsApp sada ima preko dve milijarde korisnika


WhatsApp je ostvario još jedno dostignuće, koje je čak i za sam Facebook do pre nekoliko godina izgledalo neostvarivo. Servis za razmenu poruka je otkrio da sada ima preko dve milijarde korisnika, što je sam Facebook ostvario 2017. godine.

WhatsApp nije otkrio na koji način je došao do ovog broja korisnika, ali nije teško videti zbog čega je ostvaren ovakav rezultat. Servis je bitan deo mobilne komunikacije u mnogim delovima sveta, a u mnogim slučajevima ima bitnu ulogu u kupovinama, političkim kampanjama i drugim aspektima dnevnog života.

WhatsApp tim je iskoristio ovo dostignuće kao još jednu priliku u borbi protiv pokušaja anti-enkripcije. Kompanija ističe da je snažna enkripcija neophodna u modernom životu, te da neće kompromitovati sigurnosne funkcije kao što je end-to-end enkripcija.

 

Pogledajte još: WhatsApp desktop sigurnosni propust je hakerima omogućio daljinski pristup fajlovima


Pored ovoga, sevis upozorava zemlje, kao što su SAD, Velika Britanija i Australija, da odustanu od svojih pokušaja da oslabe enkripciju u svrhu borbe protiv kriminala. Kompanija sada ima dve milijarde razloga da dodatno nastavi u svojim pokušajima da zaustavi proces anti-enkripcije.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

AMD Threadripper 3990X dostupan u maloprodaji

Ovogodišnji Mobile World Congress (MWC) je i zvanično otkazan!

10504
10505
10506
10507
10508
10509