Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp razmenjuje blizu 100 milijardi poruka svakog dana

30.10.2020 12:03 | 0 Software/Web
WhatsApp razmenjuje blizu 100 milijardi poruka svakog dana


WhatsApp je jedna od najpopularnijih platformi za razmenu poruka širom sveta, a i dalje konstantno raste i unapređuje se. Facebook CEO Mark Zuckerberg je tokom ove nedelje objavio da WhatsApp sada isporučuje blizu 100 milijardi poruka svakog dana. Ti je kasnije potvrdio i šef WhatsApp odeljenja Will Cathcart.

Rekord od 100 milijardi poslatih poruka, WhatsApp je ostvario tokom prethodne novogodišnje noći, ali je u međuvremenu popularnost platforme i angažovanje korisnika doživelo veliki rast. Sada se svakog dana u proseku razmenjuje blizu 100 milijardi poruka na platformi.

 

Pogledajte još: WhatsApp bi uskoro mogao omogućiti obavljanje glasovnih i video poziva preko veb klijenta


Poređenja radi, tokom 2014. godine WhatsApp je razmenjivao 50 milijardi poruka dnevno, sa korisničkom bazom od 500 miliona. Šest godina kasnije, WhatsApp ima preko dve milijarde korisnika, a najveća tržišna pokrivenost je u Indiji.

WhatsApp se već izvesno vreme bori protiv širenja dezinformacija, a poslednjih nekoliko meseci kompanija je preduzela značajne korake na ovom polju. U avgustu je pokrenuta nova alatka, pod nazivom "Search the web", koja korisnicima omogućava da brzo pronađu informacije o primljenim linkovima sa veba. Aplikacija je takođe limitirala broj visoko prosleđenih poruka na samo jednu osobu ili grupu u istom trenutku.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

World Of Warcraft: Shadowlands ekspanzija stiže 23. novembra

Stiže OnePlus 8T Cyberpunk 2077 edicija

10504
10505
10506
10507
10508
10509