Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp onemogućava automatsko čuvanje medija u galeriji ili kamere za ćaskanje koje nestaje

09.04.2022 12:00 | 0 Software/Web
WhatsApp onemogućava automatsko čuvanje medija u galeriji ili kamere za ćaskanje koje nestaje

 

WhatsApp uvodi funkciju koja će sprečiti da se mediji automatski čuvaju u galeriji pametnog telefona ili u Camera Roll, kada su poruke koje nestaju omogućene u ćaskanju. Usluga šifrovane razmene poruka će i dalje omogućiti korisnicima da ručno čuvaju medije poslate u četovima koji nestaju. Kompanija je takođe primećena kako radi na novim alatima za uređivanje slika na najnovijoj beta verziji svoje iOS aplikacije — uz dodatak dva nova alata za olovke za označavanje ili označavanje slika pre nego što ih pošalje na WhatsApp.

Usluga za razmenu poruka u vlasništvu kompanije Meta počela je da uvodi promenu u načinu na koji se mediji čuvaju na četovima koji nestaju, kao što je primetio WABetaInfo. Korisnici na najnovijim verzijama WhatsApp-a za Android i iOS sada će videti poruku u kojoj se objašnjava da je funkcija „vidljivost medija“ isključena za ćaskanje sa omogućenim porukama koje nestaju. Ova funkcija je prvi put primećena u razvoju u februaru.

Za manje upućne, WhatsApp-ova funkcija nestajanja poruka je dizajnirana da ukloni poruke sa pametnih telefona pošiljaoca i primaoca nakon određenog perioda, a korisnici mogu da biraju između tri opcije za nestanak ćaskanja — 24 sata, 7 dana i 90 dana. Poruke, slike, video snimci, GIF-ovi i drugi prilozi poslati u ćaskanjima koja nestaju automatski se brišu, a najnovije ažuriranje sada onemogućava funkciju za automatsko čuvanje svih medija poslatih u ćaskanjima koja nestaju.

 

Pogledajte još: Stiže unapređenje za WhatsApp glasovne porukeKada korisnici dodirnu postavku vidljivosti medija u četovima koji nestaju, WhatsApp sada prikazuje iskačuće obaveštenje koje obaveštava korisnike da su poruke u ćaskanju podešene da nestanu. „Iz razloga privatnosti, mediji se ne čuvaju automatski u galeriji vašeg telefona. Da biste sačuvali medije iz ovog ćaskanja, isključite poruke koje nestaju“, kaže se u obaveštenju. Gadgets 360 je uspeo da potvrdi da je ova funkcija onemogućena u ćaskanjima u kojima su omogućene poruke koje nestaju, na najnovijim verzijama WhatsApp-a za Android i iOS.

Korisnici će i dalje moći da biraju pojedinačne slike i čuvaju ih u svojoj kameri na iOS-u, dok će korisnici Androida na nekim verzijama WhatsApp-a takođe moći ručno da čuvaju medije, prema praćenju funkcija. Gadgets 360 je bio u mogućnosti da ručno sačuva slike iz WhatsApp ćaskanja sa porukama koje nestaju omogućene na najnovijim Android i iOS aplikacijama.

U međuvremenu, najnovija WhatsApp za iOS beta verzija počela je testiranje redizajniranog uređivača medija za neke korisnike — očekuje se da će i ova izmena stići u budućoj beta verziji WhatsApp-a za Android. Ažuriranje dodaje dva nova alata za crtanje olovkom, koja se nalaze na dnu ekrana. Alat za zamagljivanje je takođe dodat na dno uređivača medija, u blizini novih alata za crtanje. Ove promene su vidljive samo nekim korisnicima na najnovijoj beta verziji WhatsApp-a za iOS i mogle bi da budu uvedene za sve korisnike kasnije.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy Z Fold 4 i Z Flip 4 neće imati senzore otiska prsta ispod ekrana

Suosnivač PayPala potresao svet finansija svojim predviđanjem da će cena bitkoina porasti 100 puta!

10504
10505
10506
10507
10508
10509