Greška

Došlo je do greške.

Whatsapp omogućava Facebook-u i vladama da čitaju šifrovane poruke

14.01.2017 18:24 | 11 Software/Web
Whatsapp omogućava Facebook-u i vladama da čitaju šifrovane poruke

Navodni propust u WhatsApp-ovom end-to-end protokolu šifrovanja daje moć koja omogućava Facebook-u ili vladinim agencijama da prisluškuju korisnike. WhatsApp tvrdi da niko, pa čak ni Facebook, ne može da pristupi porukama koje razmenjuje više od milijardu korisnika aplikacije za razmenu poruka.

Navodni propust je otkriven od strane Tobijasa Boltera sa univerziteta u Kaliforniji, a opisan je detaljno u The Guardianu. Tu se objašnjava da on omogućava WhatsAppu da presretne poruke primoravajući da bude generisan novi bezbednosni ključ. Za poruke koje nisu označene kao isporučene, WhatsApp može da učini da one ponovo budu šifrovane i ponovo poslate korišćenjem novog ključa za koji oni takođe znaju. Ukoliko je primalac offline, on nije svestan ove promene u šifrovanju.

Bolter kaže da je obavestio Facebook o ovome još u aprilu, ali da su oni odgovorili da je to uobičajeno ponašanje. Ranjivost je nazvana kao "zlatni rudnik za bezbednosne agencije" kao i "pretnjom slobodi govora" od strane stručnjaka za bezbednost.

WhatsApp više ne podržava starije telefone

Izvor: Techspot

Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Pogledajte kako izgleda glavni meni Nintendo Switch konzole

Huawei Honor 8 počinje da dobija Android 7.0 Nougat u ponedeljak

10504
10505
10506
10507
10508
10509