Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp mana hakerima omogućavala da vrše izmene u razgovorima

13.08.2019 19:50 | 0 Software/Web
WhatsApp mana hakerima omogućavala da vrše izmene u razgovorima


Jedna od sigurnosnih funkcija, koje WhatsApp podržava, jeste end-to-end enkripcija. To znači da su poruke poslate i primljene preko WhatsAppa enkriptovane, što u teoriji znači da niko ne bi trebalo da ih presretne i pročita njihov sadržaj. Međutim, sigurnosni istraživači kompanije Check Point sada sugerišu drugačije.

Tokom nedavno održane Black Hat sigurnosne konferencije u Las Vegasu, otkriveno je nekoliko WhatsApp sigurnosnih propusta koji omogućavaju da se chat poruke menjaju. To znači da, u teoriji, haker može da izmeni sadržaj poruke i načini je potpuno drugačijom.

Još jedna od otkrivenih mana, jeste i to da hakeri mogu da izmene kako se pošiljalac poruke identifikuje. Ovo hakeru omogućava da poruku izmeni da izgleda kao da je stigla od nekog drugog.

 

Pogledajte još: Facebook brendira Instagram i WhatsApp sopstvenim nazivom


Srećom, Check Point ističe da su u međuvremenu ovi problemi i sigurnosni propusti rešeni, a sam zvaničnik Facebooka (u čijem je vlasništvu WhatsApp) ističe da opisani scenariji mobilni ekvivalent menjanja odgovora na mailove i da su problemi ovog tipa razrešeni još pre godinu dana.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebookova Android aplikacija uskoro dobija Dark Mode

Fotografije MSI Radeon RX 5700 Mech grafičke karte

10504
10505
10506
10507
10508
10509