Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp ćaskanja se sada mogu podrazumevano podesiti da nestanu

07.12.2021 12:55 | 0 Software/Web
WhatsApp ćaskanja se sada mogu podrazumevano podesiti da nestanu

 

WhatsApp je dodao nekoliko novih funkcija kako bi poboljšao korisničko iskustvo i ponudio veću kontrolu nad privatnošću u poslednjih nekoliko meseci. Još u novembru 2020, WhatsApp je najavio poruke koje nestaju, što je korisnicima dalo opciju da automatski izbrišu sve poruke nakon 7 dana. Sada, WhatsApp dodaje više opcija porukama koje nestaju, a takođe i mogućnost odabira poruka koje nestaju po podrazumevanoj vrednosti za ćaskanje.

Od prvog lansiranja u novembru 2020. do sada, korisnici WhatsApp-a su mogli samo da podese poruke koje nestaju za pojedinačna ili grupna ćaskanja sa periodom nestanka od 7 dana. Sada, sa uvođenjem novog ažuriranja, korisnici će dobiti opciju više vremena za nestajanje poruka yī pored postojećih 7 dana, korisnici će dobiti opcije za 24 sata i 90 dana. Uz ovo, dobićete i opciju Isključeno koja zaustavlja automatsko brisanje poruka, javlja MySmartPrice.

U grupnom ćaskanju, svaki član grupe može uključiti ili isključiti poruke koje nestaju. Međutim, administrator grupe može da promeni podešavanja grupe kako bi dozvolio samo administratorima da uključe ili isključe poruke koje nestaju.

 

Pogledajte još: WhatsApp testira kontrolu reprodukcije audio poruka

Dalje, korisnici WhatsApp-a će sada imati opciju da podrazumevano uključe poruke koje nestaju za sva nova ćaskanja. Kada je ova funkcija omogućena, svi novi ćaskanja jedan na jedan koji vi ili druga osoba započnete biće podešeni da nestanu u odabranom trajanju. I, prilikom kreiranja nove grupe, WhatsApp je dodao novu funkciju koja vam omogućava da je uključite za grupe koje kreirate. Ove dve nove funkcije su opcione i neće uticati ili izbrisati bilo koje od postojećih ćaskanja.

Kada odaberete da omogućite nestajanje poruka, WhatsApp će takođe obavestiti osobu u ćaskanju. WhatsApp vam takođe omogućava da se brzo vratite na uobičajeno ćaskanje koje ne briše poruke automatski.

Da biste započeli sa ovom novom funkcijom, potrebno je da pratite sledeće korake:

Otvorite WhatsApp
Dodirnite ikonu menija sa tri tačke u gornjem desnom uglu
Dodirnite Podešavanja > Nalog
Dodirnite Privatnost
Izaberite „Podrazumevani tajmer za poruke“

Ažuriranje je počelo da se distribuira globalno i svi korisnici će ga dobiti u narednim danima.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Firefox 95.0 ažuriranje dolazi sa pojačanom bezbednošću sandboxa

Vivo S12, Vivo S12 Pro, iQoo Neo 5S, iQoo Neo 5 SE, ključne specifikacije se pojavile pred lansiranje

10504
10505
10506
10507
10508
10509