Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp radi na potpuno novim aplikacijama za Windows i macOS

16.11.2021 15:40 | 0 Software/Web
WhatsApp radi na potpuno novim aplikacijama za Windows i macOS

 

WhatsApp je već neko vreme dostupan na računarima, ali je u suštini mobilna aplikacija, prilagođena za desktop. Prema izvoru iz Italije, to će se promeniti u budućnosti, pošto kompanija razvija potpuno novu aplikaciju za Windows i macOS.

Aggiornamenti Lumia je objavio snimke ekrana i gifove, otkrivajući kako će novi softver izgledati i koje će biti njegove ključne karakteristike.

WhatsApp UWP (Univerzalna Windows platforma, omogućava da se aplikacija koristi i na Xbox-u) biće dizajnirana u skladu sa Windows 11, sa poluprovidnim panelima. Radiće čak i kada je zatvoren, a obaveštenja će stizati kao i obično, i neće mu trebati više od jedne sekunde da se pokrene.

 

Pogledajte još: WhatsApp beta ažuriranje donosi novu opciju vidljivosti koja vam omogućava da sakrijete svoje podatke

Aplikacija će imati funkciju crtanja koja će biti veoma uredna za uređaje sa ekranima osetljivim na dodir, kao što vidite na gif-u ispod.

 

WAUWP.gif

 

Podešavanja će biti grupisana u šest kategorija – Opšte, Nalog, Ćaskanja, Obaveštenja, Skladište, Pomoć. Aplikacija mnogo liči na Skype, ali sa nekim ravnim elementima dizajna i tradicionalnom zelenom bojom mehurića za razgovor.

WABetaInfo je dodao da nova verzija stiže i na macOS. Glavne promene će biti poboljšani korisnički interfejs, ali vreme objave još uvek nije poznato.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Telenor Hipernet - Nova usluga na tržištu Srbije

Moto G200 5G dobio gomilu procurelih rendera, Snapdragon 888+ SoC potvrđen

10504
10505
10506
10507
10508
10509