Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp nudi više privatnosti

21.06.2022 13:00 | 0 Software/Web
WhatsApp nudi više privatnosti

Prema informacijama koje objavljuje Statista, WhatsApp je najpopularnija aplikacija za razmenjivanje glasovnih i tekstualnih poruka na svetu, sa preko 2 milijarde korisnika na mesečnom nivou. Do sada, WhatsApp nije imao neke od naprednijih opcija za podešavanje vaše privatnosti, ali se situacija promenila. 

Preko godinu dana rada 

Kompanija WhatsApp otpočela je rad na razvoju novih funkcionalnosti za poboljšanje privatnosti korisnika tokom aprila prošle godine. To je samo jedna od najnovijih funkcionalnosti ove aplikacije, uz uvođenje reakcija na poruke i sposobnost prebacivanja vaših razgovora na iOS

Tom prilikom radili su na opcijama za sakrivanje profilnih fotografija, “last seen” statusa, kao i “About info” sekcije od određenih osoba u vašem imeniku. 

Nakon više od godinu dana beta testiranja, čini se da je WhatsApp najzad spreman da korisnicima omogući pristup novim funkcijama. Ranije, određene informacije mogli ste da sakrijete od svih, ili od osoba koji se nalaze u vašem imeniku, ili ni od koga. 

Nove opcije za privatnost 

Danas, možete da odaberete od koga tačno želite da sakrijete informacije o vašem profilu. Na primer, “last seen” omogućava drugim korisnicima ove aplikacije da vide kada ste poslednji put koristili WhatsApp, dok “About” pruža određene informacije o vašem profilu. 

Međutim, šta ukoliko vam je skroz OK da određene osobe znaju kada ste poslednji put bili na četu, dok apsolutno ne biste želeli da neki drugi ljudi znaju koliko ste aktivni? Ranije to niste mogli da uradite, dok ćete sada moći da tačno odaberete kome želite da blokirate pristup vašim ličnim informacijama. 

whats_up.jpg 

Isto to važi i za vašu fotografiju profila, opis vašeg profila, kao i za statuse koje možete postavljati unutar WhatsApp-a. Moramo naglasiti da, ukoliko nekome zabranite da ima uvid u vaš “last seen” status, ni vi nećete moći da vidite kada su oni poslednji put bili aktivni. 

Ovim opcijama možete pristupiti tako što ćete kliknuti na tri tačke u gornjem delu ekrana, zatim na Account, a nakon toga na Privacy. Tu ćete moći da podesite kome želite da blokirate pristup vašim informacijama. 


Izvor: gsmarena, foto: Reuters  

“Debeljko” se vraća po ko zna koji put

Budućnost čipova je plastična

10504
10505
10506
10507
10508
10509