Greška

Došlo je do greške.

WhatsApp, Instagram, Messenger, Facebook aplikacije počinju da prikazuju Meta brendiranje

05.11.2021 14:45 | 0 Software/Web
WhatsApp, Instagram, Messenger, Facebook aplikacije počinju da prikazuju Meta brendiranje

 

WhatsApp, Instagram, Messenger i druge Facebook aplikacije počele su da prikazuju novi 'Meta' brend kompanije na Android i iOS uređajima. Ažuriranje dolazi nedelju dana nakon što je Facebook objavio da menja ime svoje kompanije u Meta. Preimenovanje ima za cilj prevazilaženje tradicionalnih društvenih medija i bolje odražavanje tekuće investicije kompanije ka impresivnom iskustvu zvanom „metaverzum“.

Pored Facebooka, Microsoft i druge tehnološke kompanije kreću se ka razvoju sopstvenih metaverzalnih ponuda. Kompanija Menlo Park iz Kalifornije, međutim, želi da svojim rebrendiranjem dobije prednost prvog pokretača.

Prvi put primećen na nedavnim WhatsApp beta verzijama za Android i iOS uređaje prošle nedelje, Meta brend je počeo da se pojavljuje na početnim ekranima najnovijih verzija aplikacija WhatsApp, Instagram, Messenger i Facebook, prenosi Gadgets 360. Promena dolazi kao rezultat najave koju je Facebook objavio prošle nedelje da ide sa Meta naslovom. Nejasno je da li dolazi do promena u Facebook aplikacijama kao rezultat rebrendiranja.

 

Ako ste propustili: Zbogom Fejsbuče, dobrodošla Meta!

U 2019. godini, Facebook je počeo da prikazuje svoj izvorni brend na aplikacijama WhatsApp i Instagram. Taj potez je bio da se istakne njegovo vlasništvo nad dve platforme.

Prošle nedelje, šef WhatsApp-a Vill Cathcart najavio je primenu novog brenda u aplikaciji za razmenu trenutnih poruka. Izvršni direktor je rekao da se ažuriranje odnosi na prepoznavanje činjenice da je matična kompanija WhatsApp-a „više od samo Fejsbuka“.

Ovo novo ime će nam olakšati da objasnimo da možete da delite status koji ste objavili sa svojim prijateljima na Fejsbuku (aplikacija), da koristite funkcionalnost plaćanja koju obezbeđuje Meta (kompanija) ili uslugu koja tek treba da bude izmišljena, “, rekao je Cathcart.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Xiaomi predstavlja Loop LiquidCool tehnologiju za pametne telefone

Xiaomijev sledeći Android premium uređaj mogao bi biti prvi Snapdragon 898 telefon

10504
10505
10506
10507
10508
10509