Western Digital nudi dodatnu garanciju za hard diskove uz doplatu

Kao što vam je poznato, svi proizvodjači HDD-ova su nedavno smanjili rok trajanja garancije sa 3 na samo godinu dana, pokušavši da na neki način reše problem velikih izdataka, zbog velikog broja reklamacija svojih proizvoda. Zarada od prodaje nije mogla da pokrije ogromne troškove zamene diskova, jer su kompanije bile primorane da menjaju z

Kao što vam je poznato, svi proizvodjači HDD-ova su nedavno smanjili rok trajanja garancije sa 3 na samo godinu dana, pokušavši da na neki način reše problem velikih izdataka, zbog velikog broja reklamacija svojih proizvoda. Zarada od prodaje nije mogla da pokrije ogromne troškove zamene diskova, jer su kompanije bile primorane da menjaju zastarele medije novim, namenjenim sticanju profita.
WD je došao do “solomonskog” rešenja, tako što je krajnjim kupcima ponudio mogućnost doplate od 19.95$ za dodatne 2 godine garancije. Ovakav potez je naišao na odobravanje, jer omogućuje kupcu da odabere dužinu trajanja garancije, a samim tim i koriguje cenu proizvoda.
Takav način prodaje se već često koristi u industiji, a najbolji primer za to su Hitachi LCD monitori sa 1, 3 i 5 godina garancije, pri čemu se cena uvećava, zavisno od dužine garantnog roka.
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi