Western Digital kupuje SanDisk

Gotovo je izvesno da će kompanija Western Digital kupiti proizvođača memorija SanDisk, a zvaničnu objavu očekujemo do kraja nedelje

Gotovo je izvesno da će kompanija Western Digital kupiti proizvođača memorija SanDisk, a zvaničnu objavu očekujemo do kraja nedelje. Pregovori između dve kompanije su opisani kao u “poodmakloj fazi”, a dve strane trenutno pregovaraju o tome ko će dobiti glavne poslove u novoj kompaniji.
SanDisk ima tržišnu kapitalizaciju od 14,6 milijardi dolara, pa će dogovor biti prilično jak kada je u pitanju novac. SanDisk će morati da dobije dozvolu od kompanije Toshiba jer koriste proiyvodne kapacitete ove kompanije u izradi memorijskih čipova, a dve kompanije imaju i važne zajedničke dogovore o intelektualnoj svojini. Toshiba će verovatno odobriti sporazum jer im je svakako više u interesu da Western Digital kupi SanDisk, nego njihov poslovni protivnik – kompanija Micron.
SanDisk će koristiti 15nm NAND flash proces za proizvodnju dolazećih 6TB i 8TB SSD-ova
Izvor: Fudzilla

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi