Western Digital kupio Toshibino poslovanje sa memorijama

Vesti iz Japana sugerišu da je Western Digital pobednik u procesu licitacije za kupovinu dela Toshiba Memory poslovanja.

Vesti iz Japana sugerišu da je Western Digital pobednik u procesu licitacije za kupovinu dela Toshiba Memory poslovanja. Dve kompanije već rade u zajedničkom ulaganju u poslovima proizvodnje NAND flash memorije. Ove vesti bi trebalo da stopiraju glasine, koje su svakog dana stizale iz Japana i Amerike i često su bile netačne i kontradiktorne. Ipak, najnoviji izveštaji pominju da su neki viši zvaničnici iz Toshiba America pozvani u sedište kompanije u Tokiju kako bi se kupovina obavila.Prema navodima Toshiba će kompaniji Western Digital prodati svoje poslovanje sa memorijom za oko 18 milijardi dolara. Ova kupovina će američkoj kompaniji omogućiti da ostane visoko konkurentna na tržištu NAND flash skladišta, posebno u borbi sa Intelom i Samsungom.Izveštaj ističe da će odluka o kupovini/prodaji biti konačno odlučena tokom Toshibinog narednog sastanka upravnog odbora. Za sada, Toshiba i Western Digital još nisu objavili zvanično saopštenje o potvrdi kupovine.Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi