Greška

Došlo je do greške.

Vrednost Bitcoina prešla 15.000 dolara, prvi put još od 2018. godine

06.11.2020 09:15 | 3 Biznis IT
Vrednost Bitcoina prešla 15.000 dolara, prvi put još od 2018. godine


Pre nekoliko godina Bitcoin je bio u naletu i u jednom trenutku je vrednost jednog coina iznosila preko 20.000 dolara. Ovo se nije dugo održalo, pa je vrednost ubrzo pala na oko 4000 dolara. U poslednje dve godine, Bitcoin je svoju vrednost održavao oko 10.000 dolara, sve do sada.

Bitcoin je sada skočio na više od 15.000 dolara (15.714 u trenutku pisanja ove vesti). Poslednji veći rast kriptovalute dogodio se prošlog juna, kada je vrednost iznosila nešto iznad 10.000 dolara.

Protivnici kriptovaluta veruju da je popularnost Bitcoina i drugih kriptovaluta nestabilna (danas su tu, a sutra ih već nema). Međutim, nedavno su kriptovalute počele da budu i šire prihvaćene. Prošlog meseca je čak i PayPal objavio da će korisnicima uskoro omogućiti da kupuju, prodaju i čuvaju kriptovalute u okviru platforme.

 

Pogledajte još: PayPal će od naredne godine omogućiti korišćenje kriptovaluta


Još jedna zanimljiva pojava, kada su kriptovalute u pitanju, jeste da blisko prate dešavanja na berzama. Tokom marta, kada je počela kriza sa COVID-19 pandemijom, vrednost kriptovaluta je pala sa padom cena na berzama, dok se sada cene povećavaju sa rastom cena na berzama. Naspram ovoga imamo zlato, koje uobičajeno zadržava svoju vrednost tokom kriza na tržištu.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

vladimir Neregistrovan korisnik
Postaviću jedno prosto pitanje. Da li bih voleo imati virtuelnu cifru na komjuteru ili zlatne poluge u džepu ? Naravno zlatne poluge. Prvo, budimo realni i jasni, fiat valute su jedna od prvih mahinacija virtuelne ekonomije. To je seme finansijskog raka. Virtuelna ekonomija je privlačna iz nekoliko razloga,ali je u praksi veoma loša. Kao odgovor na bolno stanje u realnom svetu, mase pokušavaju pobeći u virtueln svet. Zvuči uzbudljivo, ali nažalost ovde se nalaze uznemirujuće veze između našeg sveta i izmišljenog sveta.Ovde je međutim pitanje; Pravi novac zahteva unutrašnju vrednost. Kriptokutencije nemaju nikakvu unutrašnju vrednost. Programeri iz ničega u virtuelnom rudniku stvorenom od ničega repliciraju digitalni proizvod.Svako u kompjuteru može stvoriti kripto valute, gde matematika daje kripto svojevrsnu vrednost.Žao mi je ali je matematika besplatna. " Oaza" stvorena programskim genijem postaje veza za globalnu ekonomiju i virtuelno društvo. Pošto neću imati dovolno prostora, pitanje glasi: Zašto centralne banke širom sveta (uključujući BIS i MMF) razvijaju svoje vlastite sisteme za kripto valute ? Odgovor -zato što imaju korist od bezgotovinskog sistema.Virtuelna ekonomija stvara slabost u društvu.Podstiče nedostatak stvarne proizvodnje. Umesto pravih proizvođača preduzetnika i pronalazača imamo ljude koji se bore za prodaju imovine stvarnog sveta kako bi kupili kompjuterske uređaje sposobne za "miniranje"novčića koji stvarno ne postoje. Ovo je hladna istina v

G.Skill je ažurirao Trident Z Neo DDR4 specifikacije do DDR4-4000 CL16 16GBx2 za AMD Ryzen 5000

Samsung sada nudi Galaxy S20 FE sa 256GB prostora

10604
10605
10606
10607
10608
10609