Greška

Došlo je do greške.

Vozači ipak vole kontrolu nad automobilom, samovozeći automobili nisu popularni

30.09.2016 10:14 | 3 Biznis IT
Vozači ipak vole kontrolu nad automobilom, samovozeći automobili nisu popularni

Samovozeći automobili bi mogli biti sledeći korak u evoluciji automobila. Automobili koje će kontrolisati računar imaju potencijal da smanje broj saobraćajnih nesreća, a pored toga i da smanje gužve u saobraćaju jer će se tada svi kretati na miran način. Takođe bi mogli da omoguće vozačima da budu produktivni tokom njihovog putovanja.

Nedavno istraživanje je međutim pokazalo da nisu baš svi oduševljeni idejom samovozećeg automobila. Prema istraživanju koje je u SAD sproveo Kelley Blue Book, utvrđeno je da čak 80 posto Amerikanaca veruje da bi ljudima i dalje trebalo ostaviti opciju da sami voze. Pored toga, 64 posto ispitanika je izrazilo želju da ima kontrolu nad automobilom tokom vožnje, a 62 posto njih je reklo da voli da vozi dok je u automobilu.

U osnovi, to znači da pojedini problemi kao što su odmor tokom vožnje koje bi mogao da reši samovozeći automobil, nisu previše interesantni vozačima. Ovo svakako ne znači da se odbija sama ideja samovozećeg automobila, jer 63 posto Amerikanaca ipak misli da bi putevi bili bezbedniji ukoliko bi samovozeći automobili postali standard.

U Japanu u toku četvrta industrijska revolucija: AI, samovozeći automobili, roboti i IoT

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei poslao pozivnice za 3. novembar, očekuje se Mate 9 telefon

Wikipedia je kriva što je Melburn u mapama na pogrešnoj hemisferi

10604
10605
10606
10607
10608
10609