Greška

Došlo je do greške.

Vodeći inženjer za PlayStation arhitekturu odlazi iz Sony-a

06.09.2022 19:13 | 0 Games
Vodeći inženjer za PlayStation arhitekturu odlazi iz Sony-a

PlayStation divizija kompanije Sony Group Corp. uskoro ostaje bez svog dugogodišnjeg hardverskog maga Masajasua Ita, koji će se povući iz firme krajem ovog meseca.

Šezdesetogodišnji izvršni potpredsednik kompanije Sony Interactive Entertainment, ogranka odgovornog za PlayStation i druge Sonijeve gejming platforme, napustiće kompaniju 1. oktobra, zvanično je saopštio  Sony za Bloomberg News tokom jučerašnjeg dana. On će nastaviti sa nekom vrstom savetodavne funkcije do iduće godine, ali daleko od zadatka koji je imao u prošlosti.

Ito se povlači nakon karijere koja je trajala čak pet decenija u Sony-u, nakon što se pridružio kompaniji sa sedištem u Tokiju 1986. godine, radio na audio opremi za automobile pre nego što je prešao u odeljenje konzola 2000. Tokom svog mandata u PlayStation grupi, Ito je vodio razvoj za PlayStation 4, koji je prodat u više od 117 miliona jedinica, ali je radio i na najnovijoj generaciji PlayStation 5 konzole. U međuvremenu, je pomogao da se na tržište plasira nadograđeni PS4 Pro model, sa boljom grafikom pri tom čuvajući kompatibilnost kako bi izbegao generacijski skok ka potpuno novoj platformi.

Sony PS5 se suočava sa mnoštvom problema praktično od momenta predstavljanja, što se posebno odnosi na lanac snabdevanja potrebnim delovima i logistikom. Pre lansiranja, Ito je pisao na PlayStation blogu o izazovima tokom razvoja konzole u uslovima globalne pandemije. Deo početnih poteškoća u sklapanju dovoljnog broja uređaja bio je povezan sa Sony-jevim insistiranjem na sopstvenom, specifičnom dizajnu konzole kao rešenja i shodno tome korišćenju potrebnih komponenti koje bi se specijalno pravile po narudžbini samo za ovu kompaniju, a što je dovelo do problema u proizvodnji čipova čiji je dobavljač AMD.

„Naš tim ceni dobro osmišljenu, lepo dizajniranu arhitekturu“, napisao je Ito o inženjerskoj filozofiji kompanije Sony u svom postu. „Unutar konzole je unutrašnja struktura koja izgleda uredno i pedantno.”

Itoa će zameniti sadašnji direktor i zamenik predsednika kompanije Sony Interactive Entertainment, Lin Tao. Ito će nastaviti da podržava Sony u ulozi izvršnog savetnika do marta iduće godine.

Samsung prenosi funkcije novih preklopnih telefona i pametnih satova na prethodne generacije uređaja

Honor 70 - premijera novog Sony senzora i baterija za dva dana (video)

10404
10405
10406
10407
10408
10409