Greška

Došlo je do greške.

VLC aplikacija ponovo dostupna korisnicima Huawei telefona

16.04.2019 18:29 | 0 Software/Web
VLC aplikacija ponovo dostupna korisnicima Huawei telefona


Prošlog leta developeri popularne VLC aplikacije su preduzeli drastične mere prema kompaniji Huawei. U tvitu, VideoLAN tim je istakao da Huaweijeva agresivna politika upravljanja procesima u pozadini stvara probleme, tako da je tim odlučio da blokira korišćenje VLC aplikacije iz Play Store-a. Sada je ova zabrana više nije na snazi.

Prema navodima developera, Huawei telefoni su imali naviku da gase VLC kada on nije u fokusu, čineći nemogućim reprodukciju sadržaja u pozadini. Iako Huawei zaista ima opciju agresivnog gašenja aplikacija u podešavanjima, kompanija je odavno prestala da to čini podrazumevano.


Pogledajte još: VLC preuzet tri milijarde puta, najavljuje AirPlay podršku


Sada su od VLC korisnika došle informacije da se aplikacija vratila na Huawei telefone. U međuvremenu se oglasio i VideoLAN tim, koji je istakao da se ova izmena dogodila još pre nekoliko meseci ali da se nije osećala potreba da se ovo zvanično objavi.

Poslednje sažuriranje je bilo u avgustu 2018. godine, kada je VideoLAN istakao da radi sa kompanijom Huawei na implementaciji ispravke. U nekom trenutku, Huawei je ažurirao svoj firmware a VLC je prestao sa blokiranjem. Konkretni datumi nisu objavljeni.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Aorus ATC800 je najnoviji Gigabyte-ov CPU kuler

Xiaomi obustavio rad na Android Pie nadogradnji za Redmi 6 i Redmi 6A

10504
10505
10506
10507
10508
10509