Greška

Došlo je do greške.

Vivo predstavlja OriginOS sa novim korisničkim interfejsom i funkcijama

18.11.2020 18:25 | 0 Software/Web
Vivo predstavlja OriginOS sa novim korisničkim interfejsom i funkcijama

 

Vivo je danas predstavio OriginOS, najnoviji Android skin kompanije, naslednika Funtouch OS-a na svom kineskom događaju kao što je i obećao. Vivo je rekao da ga je kompanija dizajnirala na osnovu potreba korisnika i posvećena je usklađivanju korisnikovih očekivanja nudeći najbolje iskustvo u pogledu dizajna, glatkoće i praktičnosti, te se nada da će probleme sa kojima se korisnici suočavaju u njihovom digitalnom životu rešiti kroz nove rešenja za interakciju sistema.

OriginOS donosi promene u tradicionalni sistem, počev od nivoa informacija, i preoblikuje metod upravljanja informacijama. Donosi novi sistem arhitekture radne površine „Klotski grid“ koji preuređuje elemente radne površine kako bi bili uredniji i efikasniji nego do sada. Pod novim sistemom radne površine, pored ikona, „Nano upozorenja“ ili mali vidžeti prikazuju stalno ažurirane informacije. Interfejs sata može prikazivati različite teksture i boje svakog minuta ili sekunde da bi vratio unutrašnju logiku vremena. Pored toga, obaveštenja Nano upozorenja takođe prikazuju samo relevantne osnovne informacije za korisnike u hronološkom redosledu.

 

OriginOSSkyWindow.jpg

 

Vremenski prozor će integrisati pozadinu koju odaberete u različite scene, a zatim će superponirati promenljive efekte svetla i senke. Interakcija u pozadini nudi vezu između fizičkog i digitalnog sveta, kaže Vivo. Uz ikonu ponašanja, ikona se menja u realnom vremenu, promenom prirode kao što su oblačno, sunčano, kišovito, snežno, proleće, leto, jesen i zima.


Pogledajte još: Vivo stigao na tržište Evrope, najavio četiri telefona u šest zemalja

Kompanija je rekla da OriginOS redefiniše koncept „glatko“ i menja prethodnu percepciju da je „brzo glatko“. Nove animacije i povratne informacije u OriginOS-u su više u skladu sa prirodnim zakonima i mogu da razumeju ideje i potrebe korisnika. Višestrani pristup viziji, vremenu i glatkoj percepciji čini operativno iskustvo mobilnih telefona realnijim i prirodnijim, kažu u kompaniji.

Vivo će otkriti detalje o proizvodima OriginOS-a za svoje uređaje na posebnoj sesiji na konferenciji Vivo Developer sutra u Kini.

Izvor: Fonearena

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple smanjuje naknadu za App Store na 15% za programere sa zaradom manjom od milion dolara

Nikolić: YouTube će eksperimentisati sa audio oglasima u pozadini tokom reprodukcije

10504
10505
10506
10507
10508
10509